Linnojen ja tarujen Pohjois-Irlanti - 3/5


Lisää Titanic-tietoutta saimme kolmantena matkapäivänä, kun tutustuimme hotellimme vieressä olevaan moderniin Titanic-museoon.


3.    Päivä: BallyGally ja kummitus, Londonderry Arms, Churchill, viskiä ja hevosia

 

Lisää Titanic-tietoutta saimme kolmantena matkapäivänä, kun tutustuimme hotellimme vieressä olevaan moderniin Titanic-museoon. Museo kertoo elävästi Belfastin laivanrakennusteollisuudesta ja sen ympärille muodostuneesta yritysklusterista, joka valmisti purjekankaita, moottoreita, kalusteita, lämmityslaitteita ja paljon muuta.

 

Museokierroksen jälkeen jätimme Belfastin taaksemme ja lähdimme ajamaan Atlanttia myötäilevää rantatietä. Skotlannin niemimaa näkyi selvästi idässä. Rantatieltä avautuvat näkymät olivat karun kauniita.

 

Automatkalla kuulimme oppaanamme toimivalta kuljettajalta tarinoita Pohjois-Irlannin historiasta, joka oli usein ollut väkivaltaista. Välillä oli hierottu kuninkaallisten naimakauppoja meren yli Skotlantiin, ja toisinaan taas oli sodittu. Alue on siis siinäkin mielessä soveliasta kuvauspaikkaa Game of Thronesin kaltaiselle rajulle tv-sarjalle. Oppaamme mukaan Pohjois-Irlannista on tullut suosittu elokuvateollisuuden kuvauspaikka, koska karut maisemat sopivat monien tarinoiden kulisseiksi ja koska maan hallinto tarjoaa alueita elokuvateollisuuden käyttöön edullisin ehdoin.

 

Matkalla Belfastista kohti Londonderryä pysähdyimme muutaman kerran napsimaan kuvia. Poikkesimme muun muassa BallyGallyn linnahotellissa, jossa tarinan mukaan kummittelee. Vierailimme Steensonsin korupajassa, joka on suunnitellut vanhanaikaisia koruja muun muassa Game of Thrones -sarjan hahmoille. Londonderry Arms -nimiseen majataloon pysähdyimme lounaalle, ja kuulimme isännän kertomuksia Winston Churchillista, menestyksekkäästä laukkahevosesta Arklesta ja lähistöllä valmistettavasta Bushmills-viskistä. Churchill oli aikoinaan hetkellisesti majatalon omistajana perittyään sen sukulaiseltaan. Hän kuitenkin päätti luopua paikasta, jatkoi poliitikon uralla ja sai nimensä historian kirjoihin.

 

Ihailtuamme aikamme kalliorantoja ja Atlantin ulappaa saavuimme uneliaaseen Portrushin pikkukaupunkiin ja kirjauduimme iloisen väriseen Elephant Rock -hotelliin. Päättelin, että Atlantin rannalla sijaitseva Portrush on lomakaupunki, koska nyt sesongin päätyttyä useimpien asuntojen ikkunat näkyivät olevan pimeänä ja rannalla oli hiljaista.

 

Poikkesimme päivällisellä hotellin läheisyydessä olevassa Ramore-ravintolassa, jonka monipuolinen ruokalista sisälsi muun muassa runsaasti kala- ja äyriäisvaihtoehtoja.

 

Titanic-museo kertoo elävästi Belfastin laivanrakennusteollisuudesta ja sen ympärille muodostuneesta yritysklusterista, joka valmisti purjekankaita, moottoreita, kalusteita, lämmityslaitteita ja paljon muuta.


Titanic-museon ikkunoiden alapuolella on paikka, jossa kuuluisa laiva aikoinaan rakennettiin.


Paikka, jossa kuuluisa laiva aikoinaan rakennettiin, on selkeästi merkitty.



Museokaupasta löytyy mielenkiintoista Titanic-aiheista tavaraa.


BallyGallyn linnassa on yksi hienoista Game of Thrones -ovista.


Tarina kertoo, että BallyGallyn linnassa kummittelee. Linna toimii nykyään hotellina ja ravintolana.


Kerrotaan, että BallyGallyn linnan entinen emäntä kummittelee tornihuoneessa.



Steensonin korupaja on tullut tunnetuksi muun muassa Game of Thronesissa käytettyjen korujen valmistajana.


Steensonin korupaja on tullut tunnetuksi muun muassa Game of Thronesissa käytettyjen korujen valmistajana.


Steensonin korupaja on tullut tunnetuksi muun muassa Game of Thronesissa käytettyjen korujen valmistajana.


Pohjois-Irlannissa on paljon vanhoja linnoja.


Londonderry Arms -nimiseen majataloon pysähdyimme lounaalle, ja kuulimme isännän kertomuksia Winston Churchillista, menestyksekkäästä laukkahevosesta Arklesta ja lähistöllä valmistettavasta Bushmills-viskistä.


Londonderry Arms -majatalon baari on omistettu takavuosien legendaariselle Arkle-hevoselle, joka oli usean vuoden ajan voittamaton Irlannin laukkaradoilla.


Takan päältä tarkkailee Winston Churchill, joka oli osa Londonderry Arms -majatalon historiaa.


Londonderry Arms -majatalon baarissa on tarjolla kattava valikoima lähistöllä valmistettavia Bushmills-viskejä.


Pohjois-Irlannin rannikolla on hienoja lahdenpoukamia.


Rannikolle on aikojen kuluessa muodostunut erikoisia kivimuodostelmia.


Pohjois-Irlannissa näkee vielä siellä täällä punaisia brittiläisiä puhelinkoppeja.


Ihailtuamme aikamme kalliorantoja ja Atlantin ulappaa saavuimme uneliaaseen Portrushin pikkukaupunkiin ja kirjauduimme iloisen väriseen Elephant Rock -hotelliin.

Päättelin, että Atlantin rannalla sijaitseva Portrush on lomakaupunki, koska nyt sesongin päätyttyä useimpien asuntojen ikkunat näkyivät olevan pimeänä ja rannalla oli hiljaista.

Elephant Rock -hotellin sisustuksessa on käytetty runsaasti värejä.


Poikkesimme päivällisellä hotellin läheisyydessä olevassa Ramore-ravintolassa, jonka monipuolinen ruokalista sisälsi muun muassa runsaasti kala- ja äyriäisvaihtoehtoja.


 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Beirut-elokuva avaa Libanonin lähihistoriaa

Tiepolo and the Nazis: unexpected story behind one painting

Tiepolo in Helsinki - The Exhibition of Discoveries