Irlanti: 7 romanttista linnaa

Dromoland Castle


 

Kaipaatteko rentouttavaa pariskuntaviikonloppua ystävänpäivän kunniaksi? Miltä kuulostaisi tunnelmallinen linna Irlannissa? Saarelta löytyy useita romanttisia yöpymispaikkoja, kylpyläkohteita, takkatulen tunnelmaa ja maailmanluokan ravintolaelämyksiä. Unohtamatta tietenkään vaelluksia luonnossa, monipuolisia urheilumahdollisuuksia ja tutustumista Irlannin historiaan. Tässä seitsemän romanttista linnaa Irlannissa.

 

Ashford Castle


Ashford Castle


 

 

 

 

Viiden tähden linnahotelli järvinäköalalla Irlannin länsiosassa Galwayn pohjoispuolella sijaitsee viiden tähden linnahotelli Ashford Castle, josta on luonnonkaunis näkymä Lough Corrib -järvelle. Linnahotellista voit varata muun muassa sviitin, joka on nimetty hotellissa aikanaan vierailleen Yhdysvaltain presidentin Ronald Reaganin mukaan. Toinen unohtumaton yöpymispaikka on linnan venevaja, joka on täysin erillään muista rakennuksista. Siellä saa kävellä talon omassa puutarhassa ja illallistaa laiturilla omassa rauhassa. Hotelliyö alkaen noin 450 euroa.

 

Dromoland Castle


 

 

Autenttista tunnelmaa 1500-luvulta Läntisessä Irlannissa, Limerickin pohjoispuolella komeilee Dromoland Castle, joka on toivottanut vierailijat tervetulleiksi jo 1500-luvulta lähtien. Vaikka linnaa on ajan kuluessa modernisoitu ja kunnostettu, siellä oleskelu tuntuu yhä matkalta ajassa taaksepäin. Ylellisen kylpylän, takkahuoneiden ja ainutlaatuisen ravintolan lisäksi linnassa on suuri golfkenttä ja kuntosali. Yö linnassa alkaen noin 550 euroa.

 

Ballyseede Castle


Ballyseede Castle


 

 

Luontoelämyksiä ja iltapäiväteetä

Irlannin eteläosassa Kerryn kreivikunnassa (County Kerry) sijaitsee Ballyseede Castle. Linnasta on hyvät yhteydet moniin luontokohteisiin, kuten Torc-vesiputoukselle, Conor Pass -solalle ja Crag Cave -stalagmiittiluolalle. Päiväretken jälkeen maistuu perinteinen iltapäivätee esimerkiksi linnan katetussa appelsiinitarhassa, jossa tarjotaan pieniä muun muassa sandwicheja hunaja-tryffelikermalla tai savustetulla cheddari-juustolla, karhunvatukkapiirakoita ja hedelmäskonsseja sitruunamoussella - sekä tietysti hienoa maailmanluokan teetä. Iltapäivätee maksaa noin 30 euroa ja hotelliyö alkaen noin 150 euroa.

 

Ballynahinch Castle


Ballynahinch Castle


 

 

Luksuslinna ja mahtavat mahdollisuudet aktiivilomaan Galwayn läheltä löytyy Relais & Chateaux -ketjuun kuuluva BallynahinchCastle Hotel. Relais & Chateaux on yksityisten luksushotellien ja -ravintoloiden yhdistys, ja myös Ballynahinch-linnahotellin vierailijoita odottavat korkea laatu ja erinomainen palvelu. Hotellihuoneissa on moderni mutta samalla klassinen linnamainen sisustus. Lisäksi hotellissa on erinomainen ravintola, jonka Food & Wine Magazine on aiemmin valinnut Irlannin parhaaksi hotelliravintolaksi. Linna-alueella on monia mahdollisuuksia eri aktiviteetteihin. Lähtekää esimerkiksi pyydystämään lohta Owenmore-joelle, pyöräilemään kauniisiin naapurimetsiin tai pelaamaan tennistä hotellin omille kentille. Hotellihuoneet alkaen noin 220 euroa.

 

Castle Leslie


Castle Leslie


 

 

Euoopan romanttisin hotelli Irlannin pohjoisosassa Monaghanin maaseudulla sijaitsee näyttävä Castle Leslie Estate, jonka ympärillä on yhteensä 400 hehtaaria metsää ja järviä. Castle Leslie Estate on yksi Irlannin viimeisistä linnoista, ja sitä ylläpitää edelleen linnahotellin perustajaperhe. Linnan hotelliosaa kutsutaan usein Euroopan romanttisimmaksi hotelliksi. Vaikka linna on pienempi kuin esimerkiksi Ashford Castle tai Dromoland Castle, se valloittaa monien vierailijoiden sydämet rennon ja kodikkaan ilmapiirinsä ansiosta. Huoneet alkaen noin 180 euroa.

 

Belleek Castle


Belleek Castle



 

Rauhallinen 10 huoneen linnahotelli Irlannin luoteisosassa Mayon kreivikunnassa (County Mayo) sijaitsee Belleek Castle, joka on yksi maan vanhimmista säilyneistä linnoista. 1200-luvulla rakennetun linnan alueella on yhteensä yli 80 hehtaaria kauniita puutarhoja ja vehreitä luontoalueita. Vierailijat voivat tutustua alkuperäiseen arkkitehtuuriin, vaeltaa luonnossa ja nauttia monista palveluista. Yöpyminen kannattaa kuitenkin varata ajoissa: hiljaisessa ja intiimissä hotellissa on vain kymmenen huonetta. Huoneet alkaen noin 190 euroa.

 

Castlemartyr Resort


Castlemartyr Resort


 

 

Historiallinen linnakohde metsän keskellä Keskeltä Corkin metsiä paljastuu viiden tähden linnahotelli CastlemartyrResort, joka on täynnä Irlannin historiaa. Suuren 1600-luvulta peräisin olevan kartanon lisäksi alueella on 800 vuotta vanhan linnan rauniot. Linnan rakensivat aikanaan temppeliritarit, joiden johdossa oli Strongbow-nimellä tunnettu Richard Earl de Clare. Satoja vuosia vanhasta historiasta kertoo myös esimerkiksi temppeliritarien risti, joka muodostaa paikan golfklubin vaakunan keskustan. Linnahotellissa vierailijoiden ei kannata myöskään ohittaa erinomaisia viskimaistiaisia tai retkeä paikallisille olutpanimoille. Huoneet maksavat alkaen noin 220 euroa yö.

 

Lähde: Tourism Ireland / related.dk 8.2.2023

 


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Beirut-elokuva avaa Libanonin lähihistoriaa

Tiepolo and the Nazis: unexpected story behind one painting

Tiepolo in Helsinki - The Exhibition of Discoveries