Jyväskylässä alkoi valotapahtuman rakentaminen

Tapahtuma alkaa lauantaina 18.2.2023 ja on auki päivittäin klo 11–19 sunnuntaihin 5.3. saakka.


 

Valon kaupungin uuden WinterLight-tapahtuman rakentaminen on käynnistynyt Jyväskylän Paviljongissa. Osa taiteilijoista saapui paikalle alkuviikosta ja osa tulee myöhemmin tällä viikolla.

Taiteilijoita saapuu Jyväskylään kahdeksasta eri maasta, Suomen lisäksi Englannista, Ranskasta, Alankomaista, Saksasta, Itävallasta, Italiasta ja Unkarista. Lähes 6000 neliömetrin hallitilaan rakennetaan yhteensä noin kahdenkymmenen valoteoksen kokonaisuus.

Tapahtuma alkaa lauantaina 18.2.2023 ja on auki päivittäin klo 11–19 sunnuntaihin 5.3. saakka. Tapahtumassa on nähtävillä monipuolisesti valotaidetta sekä valoteemaisia elämyksiä. Lisäksi viikonloppuina 25.–26.2. ja 4.–5.3. tapahtumassa järjestetään Lasten UV-Karkelot, joissa on valotaiteen lisäksi valoteemaista tekemistä lapsille. Iltaisin torstaista lauantaihin näyttelyhalleissa järjestetään myös aikuisille tarkoitettuja iltoja.

Osana tapahtuman elämyksellisyyttä on noin 800 neliömetrin tilaan rakennettu valoravintola. Flowers of Life –kollektiivin UV-valoteos Waveforms komeilee ravintolan kanssa samassa tilassa, ja Paviljongin Event Kitchen & Bar –ravintolan herkulliset bistroannokset on valmistettu toimimaan valoympäristön kanssa.

Tapahtuman liput ovat myynnissä osoitteessa https://www.lippu.fi/artist/winter-light/.

Lisätietoa tapahtumaohjelmasta löytyy Valon kaupungin verkkosivuilta: https://valonkaupunki.jyvaskyla.fi/valonkaupunki/tapahtuma/winterlight



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Beirut-elokuva avaa Libanonin lähihistoriaa

Tiepolo and the Nazis: unexpected story behind one painting

Tiepolo in Helsinki - The Exhibition of Discoveries