Tiilikkajärven kansallispuisto on Vuoden Retkipaikka 2023

Tiilikkajärven kansallispuisto sijaitsee Rautavaaran ja Sotkamon alueilla Pohjois-Savossa ja Kainuussa, ja se tunnetaan muun muassa hienosta Venäjänhiekka-nimisestä hiekkarannastaan. Kuva: Mikko Ulmanen


 

Vuoden Retkipaikka 2023 -äänestyksessä annettiin 2446 ääntä, ja voittajaksi kiri Tiilikkajärven kansallispuisto 826 äänellä. Äänestys oli käynnissä Suomen suosituimman luontomatkailumedian, Retkipaikan Retkipaikka.fi-sivustolla. Äänestys sulkeutui maanantaina 13.2.2023 klo 12.

Tiilikkajärven kansallispuisto sijaitsee Rautavaaran ja Sotkamon alueilla Pohjois-Savossa ja Kainuussa, ja se tunnetaan muun muassa hienosta Venäjänhiekka-nimisestä hiekkarannastaan. Täpärästi toiseksi sijoittui pohjoiskarjalainen Koli (769 ääntä) ja kolmannelle sijalle tiensä mittelöi Komion luonnonsuojelualue Lopelta (306 ääntä). – Molemmissa kärkikaksikon kohteissa on upeita reittejä käveltäviksi, sinisiä laineita melottaviksi, rauhaa ja kauniita rantoja sekä historiallisesti kiinnostavia paikkoja. Kohteiden välinen ajomatka on hyvinkin alle kaksi tuntia, joten ne kannattaa kummatkin ottaa mukaan vaikka kesäisen roadtripin ohjelmaan, vinkkaa Retkipaikan päätoimittaja Jonna Saari tiedotteessa 16.2.2023. – Ja ainakin jos lähtee liikkeelle pääkaupunkiseudulta tai lounaasta, on Komiokin helppo pienellä mutkalla napata reitin varrelle. Komion erämaisuus on Etelä-Suomen kohteiden joukossa vertaansa vailla!

Retkipaikka ja sen eri kanavat tavoittavat vuosittain 1,2 miljoonaa ihmistä, joten Retkipaikka on tukevasti suomalaisten retkeilijöiden pulssilla. Muita ehdolla olleita kohteita olivat tänä vuonna Ramsholmenin merellinen lehtoparatiisi Raaseporissa, Isokarin majakkasaari Kustavissa ja Jerisjärven tuntureiden ympäröimä alue Muoniossa. Teemana ehdokasasettelussa oli kokoaan suuremmat retkipaikat. – Kaikki kohteet saivat ääniä ja ovat ehdottomasti vierailun arvoisia. Vuoden Retkipaikka -ehdokaslista kannattaa joka vuosi näihin aikoihin napata talteen vaikka kohdelistaksi alkavan vuoden seikkailuihin, niin pääsee näkemään poikkeuksellisen hienoja kohteita eri puolilta Suomea, vinkkaa Retkipaikan toimitusjohtaja Antti Huttunen.

 


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Beirut-elokuva avaa Libanonin lähihistoriaa

Tiepolo and the Nazis: unexpected story behind one painting

Tiepolo in Helsinki - The Exhibition of Discoveries