Oulun alueen matkailu vahvassa nousussa

Oulun keskustan tunnettuja maamerkkejä ovat kauppahalli ja Toripoliisi.


 

Tuoreimmat matkailutilastot osoittavat Oulun matkailun olevan positiivisessa nosteessa. Yöpymisten määrä tammikuussa 2023 lisääntyi lähes 50 % viime vuoden tammikuuhun verrattuna, ja majoitusmyynti huitelee jo koronavuosia edeltävissä lukemissa.

Matkailu Oulun alueelle kasvattaa suosiotaan. Sekä kotimaiset että ulkomaiset matkailijat ovat löytäneet takaisin kaupunkiin koronavuosien jälkeen.

Tuoreiden matkailutilastojen mukaan majoitusmyynti Oulussa kasvoi 94 prosenttia viime vuoden tammikuuhun verrattuna. Matkailijoiden Ouluun tuomien eurojen määrä siis lähes kaksinkertaistui, ja majoitusmyynti palautui koronapandemiaa edeltävälle tasolle.

Matkailijoiden määrässä näkyi positiivista kasvua myös Pohjolan rengastiellä. Pohjolan rengastie on koko seudun matkailupalelut esille tuova rengasreitti ja se kattaa Oulun lisäksi seuraavat matkailualueet: Syöte, Rokua Geopark, Kalajoki, Raahe, Liminka, Hailuoto, Kempele, Tyrnävä ja Ii.

”Oulun matkailussa tapahtuu nyt paljon positiivista ja Oulu on tulevina vuosina entistä kiinnostavampi matkailukaupunkina. Olemme Euroopan kulttuuripääkaupunki vuonna 2026 ja meillä järjestetään asuntomessut vuonna 2025. Lisäksi Nallikarin alue kehittyy hyvää vauhtia tuoden Oululle sitä pitkään kaivattua merellisyyttä oheispalveluineen, kertoo Oulun Matkailu Oy:n toimitusjohtaja Yrjötapio Kivisaari tiedotteessa 27.2.2023.

Matkailun kasvu näkyy myös vilkastuneena liikenteenä Oulun lentokentällä. Lentomatkojen määrä lähes kaksinkertaistui viime vuoden tammikuuhun verrattuna. Yhteensä matkoja tehtiin lentoaseman kautta tammikuussa 48 900.

Oulu neuvottelee parhaillaan lukuisten lentoyhtiöiden kanssa, jotta Suomen toiseksi suurimmalta kentältä pääsisi suoraan Eurooppaan. Viime viikolla Oulun kaupungin edustajat tapasivat ja neuvottelivat lentoyhtiöiden kanssa alan kansainvälisessä reittitapahtuma Connectissa. Tavoitteena on, että Oulun saadaan suoria reittejä Euroopan kentille tulevien vuosien aikana.

Oulun Matkailu Oy on vuonna 2010 perustettu seudullinen matkailun yhteismarkkinointiyhtiö. Visit Oulu on Oulun matkailun markkinointinimi ja Pohjolan rengastie on koko seudun matkailupalelut esille tuova rengasreitti. Oulun seutu kattaa seuraavat matkailualueet: Oulu, Syöte, Rokua Geopark, Kalajoki, Raahe, Liminka, Hailuoto, Kempele, Tyrnävä ja Ii. 

Nallikarin ranta-alue talviasussa.


 

 


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Beirut-elokuva avaa Libanonin lähihistoriaa

Tiepolo and the Nazis: unexpected story behind one painting

Tiepolo in Helsinki - The Exhibition of Discoveries