Lapin talviloma on aktiviteetteja, herkuttelua ja rentoutumista

Ylläksellä pääsee tunturiin gondoli-hissillä.


 

Lapissa valmistaudutaan täydellä tohinalla pian alkavaan vilkkaaseen talvilomasesonkiin. Lapin talviloma tarjoilee perheille mahdollisuuksia monenlaiseen tekemiseen laskettelusta hiihtoon ja rentoutumiseen kylpylöissä. Lappilaisuus maistuu myös lautasella: maaliskuussa herkutellaan porolla, raudulla ja lappilaisilla pitsoilla. 

Hotelliketju Lapland Hotelsin Lapin kohteisiin odotetaan tänä vuonna vilkasta talvilomasesonkia. Hiihtokeskuksissa (Pallas, Olos, Ylläs, Luosto ja Ounasvaara) maalis-huhtikuu on otollista aikaa nauttia Lapin monipuolisesta tarjonnasta ja kevätauringon säteistä rinteillä tai laduilla. Koronavuosien jälkeen laskijat pääsevät nauttimaan myös uudistuksista – kuten laajemmasta hissitarjonnasta Ylläksellä. 

– Olemme uusineet ja modernisoineet hissikapasiteettia Ylläsjärven puoleisella hiihtoalueella. Sinne avattiin uusi, kuuden hengen tuolein varustettu tuolihissi ja lähes 200-metrinen katettu mattohissi, jotka ovat parantaneet Ylläksen hissitarjontaa merkittävästi ja vaikuttaneet myös positiivisesti asiakasmääriin. Ja tänäkin vuonna laskukausi jatkuu aina vappuun saakka, sanoo Ski Resorts Äkäslompolon rinnetoimenjohtaja Tuomo Poukkanen Lapland Hotelsin tiedotteessa 15.2.2023.

 

Kylpyläelämyksiä ja Lapin pitsoja 

Lappiin laskettelureissulle voi lähteä koko perheen voimin, sillä useissa kohteissa tarjolla on aktiviteetteja kaiken tasoisille laskijoille. Ylläksellä ja Luostolla on tarjolla laskettelukouluja ensilaskijoille ja vaativampaan menoon hyppyrimäkiä. Alkukevään auringosta pääsee nauttimaan myös maastohiihtoladuille, lumikenkäkävelylle, talvipoluille tai Lapland Safariksen aktiviteettien pariin. 

– Tekemistä riittää valtavasti ulkona: joka kohteessa on hyvin hoidetut reitit ja latuja mittava määrä. Rinteiden ja latujen ulkopuolella voi rentoutua esimerkiksi Luoston ja Ylläksen hotellien kylpylöissä ja upeissa ravintoloissamme. Ruoissa korostamme lappilaisia tuotteita: on poroa ja rautua, mutta myös Lapin henkeen tehtyjä pitsoja ja hampurilaisia, Luoston ja Saariselän aluejohtaja Pekka Kuusisto summaa. 

Lapland Hotelsin Lapin hotelleissa majoitustilaa löytyy yhä keväälle, ja etenkin huhtikuulle on vapaana pitkiäkin ajanjaksoja.  

– Ylläksen ja Levin hotellien varausaste on maaliskuulle yli 80 prosenttia, mutta tilaa löytyy vielä – on hyvä olla kuitenkin nopea varausten suhteen. Hotelleilla on ollut ennätystalvi korona-ajan jälkeen, mikä pohjautuu paljon kansainvälisiin asiakkaisiin, Levin ja Ylläksen aluejohtaja Tommy Sippo kertoo. 


Ylläksen rinteet kutsuvat talvilomailijoita.


Luostossa toimii muun muassa hiihtokoulu.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Beirut-elokuva avaa Libanonin lähihistoriaa

Tiepolo and the Nazis: unexpected story behind one painting

Tiepolo in Helsinki - The Exhibition of Discoveries