Jamaikan 5 kiintoisaa tapahtumaa 2023

Jamaica Carnival järjestetään saaren pääkaupungissa Kingstonissa 12.-18. huhtikuuta.

 

1. Kingstonin karnevaali
Jamaica Carnival järjestetään saaren pääkaupungissa Kingstonissa 12.-18. huhtikuuta. Karnevaalin aikana monet paikalliset bändit esittävät jamaikalaista musiikkia eri puolilla kaupunkia. Karnevaalin kohokohta on 16. huhtikuuta järjestettävä paraati, johon osallistuu niin paikallisia asukkaita kuin kansainvälisiä matkailijoita värikkäissä puvuissa. Paraatin jälkeen Kingstonin kadut ovat täynnä tanssia ja laulua.

 

2. Kirjallisuusfestivaali rannalla
Jos kiinnostuksen kohteina ovat kirjallisuus, rantaelämä ja aurinko, on Calabash Literary Festival ehdoton suositus. Kirjallisuusfestivaali järjestetään 26.-29. maaliskuuta Kingstonissa Treasure Beachillä. Festivaaliin kuuluu unohtumattomia lukuhetkiä, haastatteluita ja keskusteluita niin kansainvälisten kuin paikallisten kirjailijoiden kanssa.

 

3. Montego Bayn reggaefestivaali
Keskikesällä reggaen rakastajien kannattaa ottaa suunnaksi Montego Bay, jossa järjestetään yksi kaupungin suurimmista tapahtumista: Reggae SumFest, jota juhlitaan 16.-22. heinäkuuta. Festivaalilla yleisöä villitsevät sekä kansainväliset tähdet että paikalliset kyvyt. Vuoden 2023 lopullista ohjelmaa ei ole vielä julkistettu, mutta aiemmin julisteissa ovat komeilleet muun muassa supertähdet Rihanna ja Nicki Minaj.

 

4. Jamaican itsenäisyyspäivä
Elokuun ensimmäisen viikon aikana koko saarella juhlitaan Jamaikan itsenäisyyspäivää. Esimerkiksi 1. elokuuta Montego Bayssä järjestetään koko perheen herkullinen ruokafestivaali Mobay Jerk & Food Festival. Luvassa on kaikenikäisille sopivia konsertteja, viihdettä ja tietenkin lukuisia ruokakojuja, joissa makunystyröitä saa hemmotella perinteisillä jamaikalaisilla jerk-ruoilla (paikallisilla mausteilla marinoitua lihaa tai kalaa). Itsenäisyyspäivänä 6. elokuuta puolestaan järjestetään lukuisia katuesityksiä ja konsertteja sekä suuri paraati Kingstonissa. Illalla itsenäisyyttä juhlitaan näyttävässä gaalassa.

 

5. Juoksua reggaen tahtiin
Jamaikan länsikärjessä sijaitseva Negri kutsuu juoksijat joka vuosi Reggae Marathon -tapahtumaan, joka ei ole aivan perinteinen maraton. Reiteillä juoksijoiden ja yleisön iloksi soitetaan nimittäin reggaemusiikkia. Juoksutapahtuma järjestetään 4. marraskuuta, ja siihen voivat osallistua niin ammattilaiset kuin amatöörit. Maratonin lisäksi valittavana on 10 kilometrin reitti tai puolimaraton.

 

Kattava kattaus Jamaikan tapahtumista vuonna 2023 löytyy täältä

Lähde: Jamaica Tourist Board, related.dk 6.2.2023

 

Jamaikalla voit maistaa herkullista hummeria.


Jamaikan kauniit hiekkarannat tarjoavat oivalliset puitteet vesileikkeihin.


 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Beirut-elokuva avaa Libanonin lähihistoriaa

Tiepolo and the Nazis: unexpected story behind one painting

Tiepolo in Helsinki - The Exhibition of Discoveries