AirBaltic avaa kaksi uutta kohdetta Tampereelta

AirBaltic juhlii ensimmäisen Baltian ulkopuolisen tukikohtansa ensimmäistä vuotta – Tampereella Suomessa – ja avaa kaksi uutta suoraa kohdetta kaupungista, Milanoon (Italia) ja Nizzaan (Ranska). Kuva: AirBaltic


 

Latvialainen lentoyhtiö airBaltic juhlii ensimmäisen Baltian ulkopuolisen tukikohtansa ensimmäistä vuotta – Tampereella Suomessa – ja avaa kaksi uutta suoraa kohdetta kaupungista, Milanoon (Italia) ja Nizzaan (Ranska). Lentoyhtiö yhdistää Tampereen kahdeksaan kohteeseen ja jatkaa kesäkauden ajaksi yhden Airbus A220-300 -lentokoneensa kotikentän pitämistä Tampereella.

Martin Gauss, airBalticin toimitusjohtaja: “Tasan vuosi sitten airBaltic saavutti merkittävän virstanpylvään lentoyhtiön historiassa avaamalla ensimmäisen kotikenttänsä Baltian ulkopuolella – Tampereella. Meillä on ilo juhlia kotikentän ensimmäistä täyttä vuotta ja kesän 2023 alkua Tampereella yhdessä matkustajien, yhteistyökumppaneiden ja median kanssa. Olemme edelleen sitoutuneet Tampereeseen, kotikaupunkiimme, ja parantamaan edelleen yhteyksiä alueelle ja alueelta.”

Petri Vuori, Finavian myynti- ja reittikehityksen johtaja: ”Olemme iloisia voidessamme toivottaa airBalticin uudet reitit Nizzaan ja Milanoon tervetulleiksi Tampere-Pirkkalan lentoasemalle. Ne ovat loistava lisä Finavian reittiverkostoon ja vahvistavat jo ennestään laajaa yhteyksien valikoimaa Tampereelta suosittuihin kohteisiin Euroopassa. Olemme myös innoissamme voidessamme jatkaa kuluneen vuoden mahtavaa kumppanuuttamme ja innostaa matkustamaan paikallisesti Tampereelta ja Tampereelle."

Harri Ojala, Business Tampereen investointien ja kansainvälisten toimintojen johtaja ”Olemme iloisia, että airBaltic näkee Tampereen seudun ja lähialueet kuten mekin; Suomen nopeimmin kasvava seutu, joka tarjoaa kaikki edellytykset menestyvälle kotikentälle. Ensimmäinen vuosi on näyttänyt lupaavalta äärimmäisen haastavista ajanoloista huolimatta. Uskon, että matkustajat palkitsevat airBalticin sitoutumisen Tampereeseen lähitulevaisuudessa hyvin. Myös matkailukohteena olemme hyvässä nosteessa ja Pirkkala kehittyy myös tavaralogistiikan keskittymänä.”

airBaltic avasi 2.5. juhlamenoin Tampere-Pirkkalan lentoasemalla uudet suorat lennot Nizzaan. Päivää aiemmin alkoivat suorat lennot Milanoon.

Uusien reittien lisäksi airBaltic jatkaa suoria lentoja Tampereelta Amsterdamiin (Alankomaat), Kööpenhaminaan (Tanska), Müncheniin (Saksa) sekä aurinkoisiin vapaa-ajankohteisiin – Malagaan (Espanja) ja Rodokselle (Kreikka). Lisäksi lentoyhtiö jatkaa reittilentoja kotikentälleen Riikaan (Latvia).

Lentokohde

Lentotiheys

Aloituspäivämäärä

Hinta*, VIHREÄ

Hinta*, Business Light

Tampere – Milano

Kaksi lentoa viikossa

1. toukokuuta 2023

79 euroa

299 euroa

Tampere – Nizza

Kaksi lentoa viikossa

2. toukokuuta 2023

99 euroa

349 euroa

*Halvin hinta (yhteen suuntaan), mukaan lukien verot, maksut ja palvelumaksut, osoitteessa www.airBaltic.com, saatavuuden mukaan

Tampereen ja Milanon väliset lennot kestävät 3 tuntia 45 minuuttia ja Tampereen ja Nizzan välillä 3 tuntia 35 minuuttia. Molemmat liikennöidään Airbus A220-300 -koneilla.

airBaltic tarjoaa lentoja yli 70 kohteeseen Riiasta, Tallinnasta, Vilnasta ja Tampereelta tarjoten yhteydet laajaan valikoimaan lentoyhtiön reittiverkoston kohteisiin Euroopassa, Skandinaviassa, IVY-maissa ja Lähi-idässä. Täydellinen airBalticin lentojen aikataulu ja liput ovat saatavilla yhtiön kotisivuilla osoitteessa www.airbaltic.com.

 

airBaltic lyhyesti:

 

airBaltic (Air Baltic Corporation AS) yhdistää Baltian alueen yli 70 kohteeseen Euroopassa, Lähi-idässä ja IVY-maissa.. airBaltic on kehittynyt viimeisten 27 vuoden aikana vahvaksi, kannattavaksi ja kansainvälisesti arvostetuksi lentoyhtiöksi, joka työllistää yli 2 300 työntekijää. airBaltic on Latvian ylivoimaisesti tunnetuin kansainvälinen brändi, ja se tuottaa yli 2,5 prosenttia Latvian bruttokansantuotteesta. airBalticilla on 41 Airbus A220-300 -lentokonetta. airBaltic on saanut lukuisia kansainvälisiä palkintoja erinomaisuudesta ja innovatiivisista palveluista. Skytrax on myöntänyt latvialaiselle lentoyhtiölle airBalticille viiden tähden COVID-19-turvallisuusluokituksen ja palkinnon Itä-Euroopan parhaana lentoyhtiönä vuonna 2022. Lisäksi airBaltic on kahdenkymmenen parhaan lentoyhtiön joukossa COVID-19-vaatimusten noudattamisen osalta turvallisuus-, tuote- ja COVID-19-luokituslaitos Airlineratings.comin mukaan. Vuosina 2018 ja 2019 airBaltic sai ATW Airline Industry Achievement Award -palkinnon vuoden markkinajohtajuudestaan. Lisäksi airBaltic sai vuonna 2019 Airline Businessin myöntämän Sector Leadership Award -palkinnon. airBaltic on vuonna 1995 perustettu osakeyhtiö. Sen tärkein osakkeenomistaja on Latvian valtio, joka omistaa 97,97 prosenttia osakkeista, ja muiden osakkeenomistajien osuus on 2,03 prosenttia.

 

Lähde: AirBaltic 2.5.2023


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Beirut-elokuva avaa Libanonin lähihistoriaa

Tiepolo and the Nazis: unexpected story behind one painting

Tiepolo in Helsinki - The Exhibition of Discoveries