Maltalla soi jazz heinäkuussa

Jazzfestivaali on kansallinen ja kansainvälinen kohokohta Maltan festivaalien joukossa.


 

Malta sekä Maltan Kansallisperintö-, taide- ja paikallishallintoministeriö järjestävät 33. kerran Malta Jazz Festivalin.

Jazzfestivaali on kansallinen ja kansainvälinen kohokohta Maltan festivaalien joukossa. Festivaali tunnetaan synergian luomisesta sekä nousevien että nimekkäiden muusikoiden välille.

10. heinäkuuta 2023 festivaali alkaa Daniel Santin, William Smithin ja Dean Montanaron avajaiskonsertilla Embassy Hotelissa. Festivaaliviikko jatkuu iltakonserteilla Vallettan kaupunginteatterissa New York Blue Quintetin tahdissa, jonka tiedetään olevan yksi hard bop -perinteen tärkeimmistä edustajista ja jossa soittavat New Yorkin upeat muusikot Joe Magnarelli ja Jeb Patton.

-Festivaali on ainutlaatuinen Euroopassa ja on saavuttanut vankan maineen yhtenä harvinaisimmista kulttuuritapahtumista, joissa yhdistyvät sekä taiteellinen huippuosaaminen että suosio. Aikana, jolloin jazzfestivaalit vesittyvät ja poikkeavat jazzista, Maltan jazzfestival on säilyttänyt muuttumattoman taiteellisen eheyden ja houkutellut uusia yleisöjä, sanoo taiteellinen johtaja Sandro Zerafa.

Lavalla

Yksi tämän vuoden merkittävimmistä artisteista on 23-vuotias Grammy-voittaja Samara Joy, joka on voittanut sekä parhaan uuden artistin että parhaan vokaalijazz albumin palkinnot. Samara on nouseva tähti ja hänen esiintymisensä on erittäin odotettu. Samara esiintyy Ta' Liessessä 14. heinäkuuta.  ”Uuden äänen”, saksofonistin ja Blue Note -artistin Immanuel Wilkinsin odotetaan myös soittavan samana iltana.

Malta JazzFestivalilla esiintyvät myös Raynald Colom, jota pidetään yhtenä maailman arvostetuimmista trumpetisteistä, sekä Kurt Rosenwinkel kvartetti jonka kokoonpanossa Greg Hutchinson, Doug Weiss ja Nicola Andrio soittavat. Laurent Coq Trio ja johtavan miesjazzlaulajan Kurt Ellingin odotetaan myös palaavan festivaalille. Elling ja kitaristi Charlie Hunter yhtyeineen esittelevät funk- ja soul-projektinsa SUPERBLUE. Paikallinen jazzveteraani Paul Giordimaina trioineen osoittaa kunnioitusta Charles "City" Gattille, kun taas maltalainen saksofonisti Carlo Muscat kvartettineen esittää musiikkia hänen albumilta nimeltä Wool.

Kutsuva jazzyhteisö

Jamisessioista on tullut vuosittainen perinne, joka pidetään paikallisessa jazzbaarissa Offbeatissa. Nämä ilmaiset jamisessiot auttavat edistämään jazzyhteisöä. Festivaali antaa jazzin harrastajille ja tuleville muusikoille mahdollisuuden osallistua mestarikursseille ilmaiseksi ammattimaisten jazzmuusikoiden kanssa, jotka tarjoavat makupaloja jazztyyleistä ja -tekniikoista. Tänä vuonna festivaalilla kuullaan mestarikursseja mm. Immanuel Wilkinsiltä, Laurent Coqilta, Francesco Cinigliolta, Jep Pattonilta ja John Magnarellilta (Blue Note Collective).

Malta Jazz Festival järjestetään Vallettassa, Maltalla 10.-15. heinäkuuta. Lisätietoja: www.festivals.mt/mjf

Lähde: VisitMalta, Aviareps.com 23.5.2023

 

Festivaali tunnetaan synergian luomisesta sekä nousevien että nimekkäiden muusikoiden välille.


 


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Beirut-elokuva avaa Libanonin lähihistoriaa

Tiepolo and the Nazis: unexpected story behind one painting

Tiepolo in Helsinki - The Exhibition of Discoveries