Norja vetää matkailijoita edullisella kruunulla

Norjassa odotetaan matkailijaryntäystä, kun kruunu on halpaa. Kuvassa matkailijat valmistautuvat kajakkiretkelle. Kuva: VisitNorway


 

Pohjois-Norjan kalliit kohteet on nyt paremmin saavutettavissa, kun Norjan kruunu on halventunut euroon nähden viime kuukausina. Asiasta kertoo Yle 3.5.2023.

Kolmen viime kuukauden aikana Norjan kruunun kurssi on laskenut ennätyksellisen alhaalle, yli yhdeksän prosenttia euroon nähden. Keskiviikkona eurolla saa noin 11,9 norjan kruunua, kun esimerkiksi vuosi sitten eurolla sai vain 9,5 kruunua.

Heikko kruunun kurssi auttaa maan matkailualaa. Pohjois-Norjassa on huomattu, että pohjoismaisten matkailijoiden määrä on kasvussa.

– Tässä on selvä yhteys. Kruunun kurssin heikkeneminen johtaa ulkomaisten vierasyöpymisten lisääntymiseen Norjassa. Odotamme todella innolla saavamme lisää suomalaisia ​​vieraita Pohjois-Norjaan, viestintä- ja markkinointijohtaja Siw Sandvik Nordnorsk reiseliv -yhtiöstä sanoo sähköpostitse Ylelle.

Turisteja odotetaan toki muualtakin kuin Suomesta. Pohjois-Norja kiinnostaa Etelä-Euroopassa, erityisesti Ranskassa, Espanjassa ja Italiassa.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Beirut-elokuva avaa Libanonin lähihistoriaa

Tiepolo and the Nazis: unexpected story behind one painting

Tiepolo in Helsinki - The Exhibition of Discoveries