Mallorcan 5 viehättävää maalaiskylää


Mallorca ei ole pelkkiä rantoja, vaan saarelta löytyy mielenkiintoisia ja idyllisiä pikkukyliä.



Mallorcasta tulee usein mieleen rantalomat ja päivät meren äärellä, mutta saarella on myös monia ihania pikkukyliä kaukana rannikoista. Kylistä löytyy ruokamarkkinoita, kaunista luontoa ja monia aktiviteettimahdollisuuksia. Tässä esittelemme viisi viehättävää maalaiskylä, joihin kannattaa tutustua seuraavalla Mallorcan-matkalla.

 

Petra on pikkukylä keskellä Mallorcaa. Se on tunnettu rikkaasta historiasta ja kauniista arkkitehtuurista. Yksi suosituimmista nähtävyyksistä on St. Peterin kirkko, jonka historia ulottuu 1200-luvulle. Petrassa on myös laaja viinituotanto, ja matkailijoilla on monia mahdollisuuksia vierailla viinitiloilla ja maistella paikallisia viinejä. Kaupunkia ympäröivät myös kauniit luontoalueet, jotka sopivat täydellisesti patikointiin ja muuhun ulkoiluun.

 

Lähellä Petraa sijaitseva Sineu puolestaan tunnetaan viikoittaisista markkinoista, joita on järjestetty jo vuosisatoja. Tunnelmallisilla markkinoilla myydään tuoreita hedelmiä, vihanneksia, käsitöitä ja paikallisia herkkuja, ja niissä käyvät niin paikalliset asukkaat kuin vierailijat ympäri saarta. Sineu on myös kuuluisa perinteisestä Fira de Sant Tomàs -hevosfestivaalista, joka järjestetään joka vuosi joulukuussa. Festivaalilla voi kokea monia hevosesityksiä, perinteisiä käsitöitä, musiikkia ja paikallista ruokaa.

 

Luonnonkaunis ja rauhallinen Alaró sijaitsee Tramuntana-vuoren juurella. Yksi kaupungin merkittävimmistä nähtävyyksistä on kukkulan laella sijaitseva keskiaikainen Castell d'Alarón linna, joka on suosittu retkeilykohde. Historiallisesta linnoituksesta saa ihailla panoraamanäkymää ympäröivälle maaseudulle. Myös ruokakulttuuri kukoistaa Alaróssa. Paikallisissa ravintoloissa tarjoillaan herkullisia perinneruokia ja saaren tuoreista raaka-aineista valmistettuja erikoisuuksia.

 

Tramuntana-vuoriston kupeessa on myös Esporles, jota ympäröivät kauniit metsät ja oliivitarhat, joista on upeat näkymät vuorille. Esporles on suosittu lähtöpiste vaelluksille ja muille ulkoilma-aktiviteeteille. Kaupungissa on useita vaellusreittejä, jotka johtavat henkeäsalpaaville näköalapaikoille ja hurmaaville vesiputouksille. Kaupungin viihtyisä keskusta kattaa kauniita kapeita mukulakivikatuja, joista löytyy pikkukauppoja, kahviloita ja ravintoloita.

 

Saaren koillisosassa sijaitseva Puigpunyent on mahtavien mänty- ja tammimetsien ympäröimä pikkukylä. Kaupunkia kaunistavat monet kivitalot ja isot kalkkiuunit, ja se on pitänyt viehättävyytensä vuodesta toiseen. Puigpunyent tunnetaan erinomaisesta ruokakulttuurista. Kylän erinomaiset ravintolat tarjoilevat herkullisia mallorcalaisia ​​ruokia, jotka on valmistettu paikallisista raaka-aineista.

 

 

 

Lähde: Fundació Mallorca Turisme, related.dk 25.5.2023

 







 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Beirut-elokuva avaa Libanonin lähihistoriaa

Tiepolo and the Nazis: unexpected story behind one painting

Tiepolo in Helsinki - The Exhibition of Discoveries