Tahkon uutuushotellin taustaryhmässä Kimi Räikkönen

Uuden hotellin rakentamisen teki mahdolliseksi sijoittajaryhmä, johon kuuluvat muun muassa moottoriurheilun supertähdet Tommi Mäkinen ja Kimi Räikkönen.


 

Tahkon huipulle rakennettu maisemahotellin, luonnonläheisen metsäkylpylän ja korkeatasoisen ravintolan muodostama kokonaisuus Panorama Landscape Hotel avataan 1.11.2023. Uuden hotellin rakentamisen teki mahdolliseksi sijoittajaryhmä, johon kuuluvat muun muassa moottoriurheilun supertähdet Tommi Mäkinen ja Kimi Räikkönen.

 

Tahkon huipulla toimivan Panorama Barin yrittäjät Harri Jokela ja Katja Kuulusa aloittivat maisemahotellin suunnittelun vuonna 2018. Alusta saakka oli selvää, että yrittäjät tarvitsevat tuekseen ulkopuolisen sijoittajaryhmän.

– Hankkeen budjetti oli noin viisi miljoonaa euroa. Rakentaminen ei olisi missään tapauksessa onnistunut ilman sijoittajien panosta, Jokela sanoo.

Ryhmään haettiin muun muassa kansainvälisesti menestyneitä ja tunnettuja kumppaneita, jotka pystyisivät tukemaan hotellia kansainvälisessä markkinoinnissa. Kaksi nimeä nousi kaavailussa nopeasti esiin: Kimi Räikkönen ja Tommi Mäkinen. Molemmat päättivät liittyä sijoittajaryhmään omien yhtiöidensä kautta vuonna 2020.

– Olen viettänyt Tahkolla paljon aikaa ja käynyt myös paljon keskusteluja siitä, miten Tahkoa pitäisi kehittää. Kun Panoraman hotellisuunnitelmia esiteltiin meille, totesin että tässä on hyvä hanke ja päätin lähteä mukaan, Mäkinen sanoo.

Räikkösellekin Tahko on tuttu paikka.

– Oon silloin tällöin talvisin Tahkolla mökilläni perheen kanssa ja mun mielestä alueelta on puuttunut kunnollinen ruoka-ja majoituspaikka, jossa vois kans relata. Kuulin Tommilta Harrin ja Katjan projektista, innostuin asiasta ja päätin lähteä mukaan. Kun tapasin Harrin ja Katjan ja kuulin muistakin osakkaista, tiesin, että on oikeet ihmiset asialla, Räikkönen sanoo.

 

Kuvankaunista skandinaavista arkkitehtuuria


Panorama Landscape Hotelin päärakennuksesta löytyvät japanilaista herkkyyttä kunnioittava ravintola Havu Kitchen & Bar sekä Metsäkylpylä Lähde. Majoitustilat on rakennettu kymmeneen erilliseen maisemasviittiin päärakennuksen lähettyville.

Metsäkylpylän konseptiin haettiin vaikutteita myös japanilaisista onsen-kylpylöistä.

– Japanissa ulkokylpylät ovat luonnon kuumia lähteitä. Täällä sellaisia ei ole, mutta me käytämme maalämpöä ja Tahkon uumenista johdettua lähdevettä. Nykyteknologia mahdollistaa veden ja lämmön yhdistämisen vastuullisesti, Jokela sanoo.

Hotellikokonaisuuden on suunnitellut Norjassa työskentelevä arkkitehti, professori Sami Rintala.

– Hienointa koko konseptissa on se, että kylpylää ei tehdä sisätiloihin. Sisällä peseydytään ja vaihdetaan vaatteet, mutta sitten mennäänkin ulkoilmaan kylpemään ja kokemaan kontrasti lämpimän veden, kuuman saunan sekä kylmän lumen tai ilman välillä, Rintala sanoo.

Maisemasviittejä varten Rintala ja Jokela valitsivat rakennuspaikat, joista avautuu vuoren paras näköala joko ympäröivään metsään tai kauas Syvärin järvelle.

– Maisemasviitti ei ole vain yöpymispaikka. Sillä on myös syvempi vaikutus mieleen, ajatteluun ja kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin, Rintala kuvailee.

 

Keittiössä kisataan monessa kategoriassa


Havu Kitchen & Baria isännöi 34-vuotias keittiömestari Kim Mustonen, joka voitti arvostetun vuoden keittiömestarien PRO-palkinnon tammikuussa 2023.

Mustonen on hankkinut työkokemuksensa Michelin-palkituista ravintoloista Suomessa, New Yorkissa, Lontoossa, Soulissa ja Sydneyssa.

– Haluan tuoda Tahkolle palan kokemuksia, joita olen maailmalla löytänyt. Makujen osalta olen hakenut niitä erilaisuuksia, joita suomalainen metsä tarjoaa ja sitä moderniutta, jota itämainenkin keittiö edustaa, sanoo keittiön avauksesta vastannut Mustonen.

Seuraavaksi Mustonen kisaa Vuoden Kokki -finaalissa lokakuun lopussa Helsingin Messukeskuksessa. Kilpailu on ravintola-alan ammattilaisten suomenmestaruuskilpailu ja menestyminen siinä on Mustosen yksi suurimmista tavoitteista ravintolan avaamisen lisäksi.

– Treenaan parasta aikaa sekä kisa-annoksia että viimeistelen ravintolan ensimmäistä listaa. Keittiössä on lämmin, mutta nyt on tehtävä kaikkensa, jotta molemmissa osioissa saavutetaan kunniaa, päättää Mustonen.

 

Lähde: Kuopio-Tahko Markkinointi 18.10.2023


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Beirut-elokuva avaa Libanonin lähihistoriaa

Tiepolo and the Nazis: unexpected story behind one painting

Tiepolo in Helsinki - The Exhibition of Discoveries