Viini & Ruoka hyväilee makunystyröitä

Suomen suurin ruoka- ja viinitapahtuma Viini & Ruoka järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 26.–29.10.2023.


 

Tulevana viikonloppuna Helsingin Messukeskus muuntautuu herkuttelijoiden keitaaksi, kun suosittu Viini & Ruoka -tapahtuma avaa ovensa torstaista sunnuntaihin 26.–29.10. Luvassa on herkullisia uutuuksia, viinitastingeja ja monipuolista ohjelmaa viinin ja ruoan ystäville. 

 

Ruoanlaitosta ja resepteistä kiinnostuneiden ykkösohjelma messuilla on Vuoden keittokirjan julkistus torstaina 26.10. Vuoden kotimaisen keittokirjan valitsee Ruokatoimittajat ry, ja palkinto jaetaan tänä vuonna jo viidennen kerran.

”Vuoden keittokirja -palkinnon tarkoituksena on nostaa esille ansioituneita, kekseliäitä ja ajankohtaisia keittokirjoja kuluneen vuoden ajalta. Yhä edelleen kirja on monien mielestä paras käyttöliittymä keittiössä, ja suosikkikeittokirjojen resepteihin palataan vuosi toisensa jälkeen ja jopa sukupolvien yli”, sanoo Ruokatoimittajien kirjaraadin puheenjohtaja Mariaana Nelimarkka.

Vuoden keittokirja -palkinto jaetaan Lonna-salissa torstaina 26.10. klo 11.30

Keittokirja-aiheista ohjelmaa on myös tapahtuman Näytöskeittiössä torstaina ja sunnuntaina, jolloin uusia kirjojaan esittelevät muun muassa juontaja-toimittaja-kirjailija Vappu Pimiä, Viikon arkisafkat -ohjelmasta tutut Iman Gharagozlu ja Leena Ahokas sekä keittiömestarit Henri Alén ja Kape Aihinen.

UUTTA Viini & Ruoka -tapahtumassa: Piazza-ravintola-alue

Tänä vuonna tapahtumassa on täysin uusi ravintola-alue, Viini & Ruoka Piazza, jossa on mukana neljä ravintolaa: Bistro O mat, Fat Ramen, Smör ja Wellamo. Jokainen ravintola on koostanut messuille oman menunsa, ja Piazzalla voi maistella muun muassa Bistro O matin perunarieskaa, lohipastramia ja piimä-tillikastiketta, Fat Ramenin herkullisia bao buneja, Smörin myskikurpitsaa tomaatin ja merilevän kanssa sekä Wellamon maa-artisokkaa ja ruskea voita yhdistävää annosta. 

Viini & Ruoka -tapahtumassa järjestetään lisäksi suosittuja viinitastingeja sekä kokkien ja tarjoilijoiden SM-kisat. Vuoden Kokki 2023 ja Vuoden Tarjoilija 2023 palkitaan lauantai-iltana 28.10.  

Viini & Ruoka on avoinna
to 26.10.2023 klo 12-20
pe 27.10.2023 klo 12-21 (Kirjamessut kiinni jo klo 20)
la 28.10.2023 klo 10-21 (Kirjamessut kiinni jo klo 20)
su 29.10.2023 klo 10-18

 

Lähde: Messukeskus 24.10.2023


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Beirut-elokuva avaa Libanonin lähihistoriaa

Tiepolo and the Nazis: unexpected story behind one painting

Tiepolo in Helsinki - The Exhibition of Discoveries