Alabama pursuaa grilliherkkuja ja olutta

Alabama on luonut selkeän "BBQ-reitin", jonka varrella on yli 100 ravintolaa.

 

Grillaukseen ihastuneen kannattaa ehdottomasti poiketa Alabamassa Yhdysvaltojen road tripillään. Alabamalaista ruokakulttuuria luonnehtii niin kutsuttu "soul food" - ruoka, jota usein grillataan monen tunnin ajan.

 

Täällä voit esimerkiksi käydä 100:ssa suositellussa ravintolassa BBQ-reitin varrella, syödä laadukasta grilliruokaa paikallisilla huoltoasemilla, maistella paikallisia oluita pienpanimo-reitillä ja vierailla paikallisilla viinitiloilla. Myös maailman arvokkaimman grillauskilpailun, World Championship Barbecue Cooking Contestin, viisinkertainen voittaja toimii Alabamassa.

 

Alabama on luonut selkeän "BBQ-reitin", jonka varrella on yli 100 ravintolaa. Reitiltä löytyy ravintoloita salaisine marinadeineen ja kastikkeineen, parhaat mac and cheese -paikat sekä paikallisia huoltoasemia, joilla voit nauttia nopean ja maistuvan aterian.

 

Kaikki 100 ravintolaa löytyvät täältä https://alabama.travel/experience-alabama/food-and-drink/100-dishes

 

Huoltoasemia ja laadukasta grilliruokaa
Huoltoasemista monen mieleen tulee lähinnä pikaruoka ja esivalmistetut ruoat. Näin ei välttämättä kuitenkaan ole Alabamassa. Viiden tunnin ajomatkalla Pell Citystä Foleyhin rannikolla ohitat peräti viisi huoltoasemaa, jotka tarjoavat perinteistä, maistuvaa grilliruokaa.

 

Butts To Go, joka sijaitsee Texaco-huoltoasemalla Pell Cityssä, tarjoilee hitaasti hickory-savustuspaloilla grillattua porsaanlihaa, naudanrintaa ja kanaa. Voit myös soittaa paikkaan ja ennakkotilata "juopunutta kanaa", jossa kanaa paistetaan kaljatölkin yllä kolmen tunnin ajan.

 

Sieltä voit jatkaa matkaa BBQ 65:hen Greenvillen Shell-huoltoasemalla; se tunnetaan erityisesti mac and cheese -annoksistaan.

 

Muutaman tunnin ajomatkan päässä etelän Fairhopessa on Soul Ful Deli Depot. Sen ruokalista vaihtuu päivittäin, mutta kun saatavilla on kahtatoista erimakuista kanansiipeä, jokaisen mieltymyksiin löytyy varmasti jotain.

 

Foleyssä on toinenkin huoltoasema, joka löytyy helposti julkisivun edessä olevan suuren muovisen porsaan ansiosta. Paikan nyhtöpossua paistetaan 12 tunnin ajan.

 

Grillauksen maailmanmestarit
Decaturissa sijaitseva Big Bob Gibson Bar-B-Q keksi vuonna 1925 alkuperäisen Alabama White Sauce -kastikkeen, joka tehdään majoneesista, omenaviinietikasta, sitruunamehusta ja Worcestershire-kastikkeesta. Nykyään Bobin jälkeläiset pyörittävät paikkaa - ja ovat voittaneet viisi titteliä grillauksen maailmanmestaruuskisoissa eli World Championship Barbecue Cooking Contestissa. Se tunnetaan myös grillauksen Super Bowlina.

 

Pienpanimoita ja viinitiloja
Jos nämä mainiot ruoat herättävät myös janosi, Alabamassa on pienpanimoille opastava reitti. Craft Beer Trail -reitillä on kahdeksan erilaista pienpanimoa, joista saat helposti yleiskuvan apista nimeltä North Alabama Craft Beer Trail. Alabamassa on yhteensä 30 panimoa, joten tarjolla on paljon mahdollisuuksia maistella erilaisia oluita ja oppia niistä.

 

Kokeile esimerkiksi Peanut Butter Porteria ja Truck Stop Honey Brown Alea Gadsdenissa sijaitsevassa Back Forty Beer Companyssä tai maistele neljää erilaista olutta Bowler Hat Brewing Companyssä Huntsvillessä. Huntsvillestä löydät myös Straight to Alen, joka on valmistanut Monkeynaut IPA -olutta kunnianosoituksena kaupungin U.S. Space and Rocket Center -keskukselle.

 

Jos viini on lähempänä sydäntäsi, North Alabama Wine Trailin varrella on kuusi erilaista viinitilaa, joilla voit vierailla. Yksi niistä on White Oak Vineyards, joka valmistaa kuohuviiniä ja hedelmäviinejä esimerkiksi mansikoista, mustikoista, viinimarjoista ja persikoista. 

 

Osta syötävä matkamuisto kotiin vietäväksi
Jos haluat ostaa syötävän matkamuiston kotiin vietäväksi, kokeile SAW:n (lyhenne Sorry Ass Wilssonista) viinietikkapohjaista kastiketta. Kastiketta tarjoillaan useissa Birminghamin ravintoloissa, ja sitä voi myös ostaa myymälöistä.

 

Teksti: Alabama Travel / related.dk 6.7.2022

 

Lisätietoa löytyy osoitteesta www.alabama.travel

 

 

 

Butts To Go, joka sijaitsee Texaco-huoltoasemalla Pell Cityssä, tarjoilee hitaasti hickory-savustuspaloilla grillattua porsaanlihaa, naudanrintaa ja kanaa. Voit myös soittaa paikkaan ja ennakkotilata "juopunutta kanaa", jossa kanaa paistetaan kaljatölkin yllä kolmen tunnin ajan.

Decaturissa sijaitseva Big Bob Gibson Bar-B-Q keksi vuonna 1925 alkuperäisen Alabama White Sauce -kastikkeen, joka tehdään majoneesista, omenaviinietikasta, sitruunamehusta ja Worcestershire-kastikkeesta.

Alabamassa on yhteensä 30 panimoa, joten tarjolla on paljon mahdollisuuksia maistella erilaisia oluita ja oppia niistä. Kuva: Brit Huckabay


Alabamassa on yhteensä 30 panimoa, joten tarjolla on paljon mahdollisuuksia maistella erilaisia oluita ja oppia niistä. Kuva: Chris Granger


 

 


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Beirut-elokuva avaa Libanonin lähihistoriaa

Tiepolo and the Nazis: unexpected story behind one painting

Tiepolo in Helsinki - The Exhibition of Discoveries