Helsinki Cup nyt suurempana kuin koskaan

Tänä vuonna 47. kertaa järjestettävään Helsinki Cupiin osallistuu noin 23 000 innokasta futaria. Ilmoittautuneista joukkueista 74 on ulkomailta, ja edustettuina on Suomen lisäksi 11 maata: Argentiina, Brasilia, Espanja, Islanti, Latvia, Meksiko, Mongolia, Portugali, Ruotsi, Sveitsi ja Viro. Kuva: Mira Lönnqvist


 

Ensimmäiset tämän kesän Helsinki Cupin yli 5000 ottelusta potkaistiin käyntiin 11.7.2022 aamulla kello 8, ja kisahuuma jatkuu aina lauantain finaalipäivään asti. Mukana on ennätyksellisesti yli 1600 joukkuetta, eli yli 200 enemmän kuin koskaan aiemmin yksittäisessä turnauksessa. Uusi ennätys tehtiin niin poika- (1359) kuin tyttöjoukkueidenkin (254) määrässä.

Tänä vuonna 47. kertaa järjestettävään Helsinki Cupiin osallistuu noin 23 000 innokasta futaria. Ilmoittautuneista joukkueista 74 on ulkomailta, ja edustettuina on Suomen lisäksi 11 maata: Argentiina, Brasilia, Espanja, Islanti, Latvia, Meksiko, Mongolia, Portugali, Ruotsi, Sveitsi ja Viro.

”Lähes vuoden kestäneet valmistelut on tehty, ja kaikki on valmiina historian suurinta ja parasta Helsinki Cupia varten. Olo on aina yhtä liikuttunut, kun pääsee turnausviikon maanantaiaamuna todistamaan, kuinka lasten kesän kohokohta pääsee vauhtiin. Erityisen ylpeä ja iloinen olen siitä, että kahden kotimaispainotteisemman turnauksen jälkeen pääsemme jälleen toivottamaan tervetulleiksi kisavieraita ympäri maailmaa”, sanoo Helsinki Cupin toimitusjohtaja Kirsi Kavanne.

 

Paraatikulkue elävöittää Helsingin keskustaa huomenna

Turnauksen alkamista juhlistetaan tiistaina paraatikulkueella, joka liikkuu Senaatintorilta Kansalaistorille kello 19.30–20.00. Love The Ball -tapahtumatori palvelee kisakansaa Käpylän urheilupuistossa maanantaista perjantaihin.

”Love The Ball Center on turnauksen sydän, jossa palveluita ja oheisaktiviteetteja on yllin kyllin. Sinne kannattaa suunnata viimeistään keskiviikkona ja torstaina, jolloin Mestarien liigan, Eurooppa-liigan ja  UEFA Super Cupin voittopokaalit ovat esillä kello 9–16.30. Ne ovat Suomessa, koska Mestarien liigan voittaja Real Madrid ja Eurooppa-liigan valloittanut Eintracht Frankfurt kohtaavat toisensa Helsingin Olympiastadionilla 10. elokuuta pelattavassa UEFA Super Cup -titteliottelussa”, Kavanne taustoittaa.

 

FAKTA: HELSINKI CUP

  • Juniorijalkapalloilun suurturnaus Helsinki Cup järjestetään 11.–16.7.2022 jo 47:nnen kerran.
  • Se on perinteisesti Euroopan kolmanneksi suurin juniorijalkapalloturnaus.
  • Turnausta pelataan 20 eri kenttäalueella – uusina viime vuodesta ovat Siltamäki, Latokartano, Lassila, Kurkimäki ja Puotila.
  • Turnauksessa on 43 sarjaa.
  • Turnauksessa pelataan yhteensä noin 5100 ottelua
  • Turnauksen suojelijana toimii edellisvuosien tapaan tasavallan presidentti Sauli Niinistö.
  • Turnauksen otteluohjelma on valmistunut ja sen näkee täältä: https://helsinkicup.torneopal.fi/
  • Lauantain 12 finaaliottelua pelataan Töölön pallokentällä eli Bolliksella.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Beirut-elokuva avaa Libanonin lähihistoriaa

Tiepolo and the Nazis: unexpected story behind one painting

Tiepolo in Helsinki - The Exhibition of Discoveries