Huvipuistojen hinnoissa ja laitteissa suuria eroja

Alahärmässä toimiva PowerPark tarjoaa selvityksen mukaan huvipuistoista eniten vastinetta rahalle. Kuva: PowerPark

 

Vertailupalvelu VertaaEnsin.fi vertaili suomalaiset huvipuistot. Vertailussa selvitettiin mikä huvipuisto on oikeasti Suomen paras, missä on paras hinta-laatusuhde ja missä on kalleimmat huvitukset. Vertailuun on laskettu myös erilaisten esimerkkiperheiden huvittelukustannukset.

Vertailun paras huvipuisto hinta-laatusuhteeltaan on laskettu jakamalla rannekkeen hinta tietyn pituusrajoituksen huvipuistolaitteiden määrällä. Vertailun keskeisimmät löydöt olivat:

  • Linnanmäki oli vertailun kallein huvipuisto ja Nokkakiven Puisto edullisin. Perheen koosta riippuen huvipuistoretki maksaa noin 100—200 euroa.

  • Suhteessa kaikkien laitteiden määrään, Särkänniemi on hinta-laatusuhteeltaan vertailun heikoin huvipuisto. Yli 120 senttisille ja yli 130 senttisille heikoimman hinta-laatusuhteen antoi Nokkakiven Puisto.

  • PowerPark on hinta-laatusuhteeltaan Suomen paras huvipuisto. Se on tätä myös yli 130 senttisten laitteiden osalta, mutta yli 120 senttisten laitteiden osalta Linnanmäki on paras.

  • PowerParkissa on eniten rajoituksettomia laitteita, joihin perheen aivan pienimmätkin pääsevät huvittelemaan. Nokkakiven Puisto on tässä osiossa hyvä kakkonen, mutta sitä vastoin Tykkimäellä rajoituksettomia laitteita ei ole lainkaan.

 

Koko vertailu löytyy seuraavasta osoitteesta:
https://www.vertaaensin.fi/blog/huvipuistot-vertailussa-mista-saa-parasta-vastinetta-rahoilleen

 

VertaaEnsin.fi:n tavoitteena on auttaa suomalaisia kuluttajia tekemään parempia talouspäätöksiä. Sivustomme tarjoaa vertailutyökaluja, ajankohtaisia artikkeleita, talousvinkkejä ja analyysejä. Palveluamme käyttää joka kuukausi noin 80 000 kuluttajaa.



 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Beirut-elokuva avaa Libanonin lähihistoriaa

Tiepolo and the Nazis: unexpected story behind one painting

Tiepolo in Helsinki - The Exhibition of Discoveries