Portugali jälleen Euroopan paras matkailumaa

Lissabonin lähellä sijaitseva Cascais on yksi Portugalin suosituista lomakohteista. Kuva: Turismo Cascais


 

Portugali on jälleen kerran napannut palkinnon parhaana eurooppalaisena matkakohteena. Pokaali jaettiin matkailualan Oscar-gaalassa World Travel Awards -tapahtumassa lokakuun alussa. Tämä on viides kerta - kuuden vuoden aikana - kun Portugali saa kyseisen palkinnon.

Kaikkiaan Portugali sai gaalassa jopa 30 eri palkintoa maan matkakohteiden, alueiden, tuotteiden ja palveluiden ansiosta.

Esimerkiksi Azorit voitti Euroopan seikkailumatkailukohteen palkinnon, Algarve sai johtavan eurooppalaisen rantakohteen tittelin, ja Lissabon palkittiin niin Euroopan johtavana suurkaupunkilomakohteena, risteilykohteena kuin rannikkokaupunkina. Lissabonista löytyy myös Euroopan johtava designhotelli 1908 Lisbon. Porto puolestaan voitti palkinnon johtavana kaupunkilomakohteena.

Entä Euroopan paras urheiluhotelli, Euroopan paras hotelli viinialueella tai Euroopan romanttisin lomakeskus - kyllä, nekin sijaitsevat Portugalissa. Näiden palkintojen saajat ovat järjestyksessä Cascade Wellness Resort, L'AND Vineyards ja Monte Santo Resort.

Niin ikään parhaan vastuullisen matkailuprojektin palkinnon sai portugalilainen projekti, Dark Sky Alqueva, jossa kirjaimellisesti katsotaan tähtii.

Eikä ole ehkä yllätys, että Portugalin virallinen matkailuvirasto, Turismo de Portugal, palkittiin parhaana eurooppalaisena matkailuorganisaationa.

 

Teksti: related.dk 20.10.2022


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Beirut-elokuva avaa Libanonin lähihistoriaa

Tiepolo and the Nazis: unexpected story behind one painting

Tiepolo in Helsinki - The Exhibition of Discoveries