Vilna järjesti korkean paikan konsertin

Ensimmäistä kertaa Vilnan musiikinystävät saivat tavanomaiset konserttipaikat vaihtamalla ne taianomaiseen esitykseen pilvien yläpuolella - live-konsertti pidettiin 170 metrin korkeudessa maanpinnan yläpuolella Vilnan televisiotornin ulkoilmaterassilla. 


 

Liettuan pääkaupunki Vilna juhlii pian 700-vuotisjuhliaan, mutta kaupunki on sydämeltään ikuisesti nuori, osittain terveellisen adrenaliiniannoksen ansiosta. Ensimmäistä kertaa Vilnan musiikinystävät saivat tavanomaiset konserttipaikat vaihtamalla ne taianomaiseen esitykseen pilvien yläpuolella - live-konsertti pidettiin 170 metrin korkeudessa maanpinnan yläpuolella Vilnan televisiotornin ulkoilmaterassilla. 

 

Kaupungin 700-vuotisjuhlavuoden kunniaksi järjestetyssä konsertissa esiintyi neljä Subtilus-yhtyeen muusikkoa, jotka olivat kiinnitettyinä turvaköysillä ja soittivat televisiotornin tasanteen reunalta. Tilan rajallisuuden ja turvallisuuskysymysten vuoksi vain 50 katsojaa pääsi seuraamaan suoraa konserttia, joka sisälsi yhdistelmän jazzia, poppia ja liettualaista kansanmusiikkia. Yleisöä, joka myös istui pilvien yläpuolella, vartioi turvaverkko.

 

Subtilus oli ensimmäinen bändi, joka otti haasteen vastaan ja soitti pää pilvissä. Turvaköysien varassa olevat muusikot soittivat harmonikkaa, näppäimistöä, kosketinsoittimia, rumpuja, lyömäsoittimia ja perinteistä liettualaista birbyne-nimistä aerofonia.

 

"Live-soitto 170 metrin korkeudessa kaupungin yläpuolella oli hieno ennakkojuhla Vilnan tulevalle 700-vuotisjuhlalle. Kun yhdistetään henkeäsalpaavat näkymät kaupunkiin, luonnon rauhallisuus ja meidän musiikilliset groovemme, saadaan konsertti Vilnan televisiotornin reunalla. Tämä energia ja suuruus tuovat iloa yleisölle ja luovat täydellisen harmonian musiikin ja nähtävyyksien välille", sanoo Subtiluksen jäsen Laurynas Vaitkus. 

 

Vilnan televisiotorni on viime aikoina avannut uusia tiloja vierailijoille. Tänä kesänä avattiin 170 metrin korkeudessa oleva terassi televisiotornin näköalatasanteen huipulla uusia elämyksiä etsiville ihmisille. Turvaköydellä kiinnitettynä kävijät voivat nyt vaeltaa tornin tasanteella. Ja nyt Subtiluksen live-konsertti saattaa tasoittaa tietä aivan uudelle luvulle Vilnan musiikkielämässä - ja kenties yhdelle maailman korkeimmista.

 

"Tämä konsertti on viimeisin kokeilumme. Haluamme tuoda eläviä musiikkielämyksiä Vilnan televisiotornin eri odottamattomiin paikkoihin, antaa Liettuan korkeimmalle rakennukselle uusia sävyjä ja värejä ja integroida sen samalla osaksi Vilnan kulttuurielämää", sanoo Telecentrasin pääjohtaja Remigijus Šeris. 

 

Vuonna 1980 rakennettu Vilnan televisiotorni on Liettuan korkein rakennus, ja se kuuluu maailman korkeimpien televisiotornien joukkoon. Se on 326,5 metrin korkeudellaan Euroopan kahdeksanneksi korkein ja maailman 26. korkein. Katselulava ja pyörivä ravintola sijaitsevat tornin pyöreässä osassa 165 metrin korkeudessa, joka on tornin 19. kerros (55. kerrostaloihin verrattuna).

 

Vilna on aina valmis kokeilemaan - vaikka se täyttää ensi vuonna 700 vuotta, se säilyttää nuorekkaan henkensä etsimällä tapoja luoda uusia kokemuksia sekä asukkaille että vierailijoille. Unescon luetteloon kuuluvasta vanhastakaupungistaan tunnettu kaupunki osaa kunnioittaa historiallista menneisyyttään ja pitää samalla silmällä tulevaisuutta. Vuonna 2023 Vilna juhlii 700-vuotisjuhlaansa lukuisilla kulttuuri-, musiikki- ja taidetapahtumilla. Juhlallisuudet alkavat tammikuussa järjestettävällä Light Festivalilla ja huipentuvat heinäkuussa järjestettävään erittäin suosittuun kesäfestivaaliin As Young As Vilnius.

 

Vilnan matkailutoimisto GoVilnius.lt kertoi asiasta tiedotteessaan 16.9.2022.

 

 

Kuvat: Martynas Ambrazas

 








 


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Beirut-elokuva avaa Libanonin lähihistoriaa

Tiepolo and the Nazis: unexpected story behind one painting

Tiepolo in Helsinki - The Exhibition of Discoveries