Espanjan aurinkorannikko emännöi naisten golfturnausta

Naisten ykkösgolfturnaus Solheim Cup järjestetään Costa Del Solilla 18.-24. Syyskuuta 2023.


 

 

Espanjan aurinkorannikko Costa Del Sol emännöi 18.-24. syyskuuta kansainvälisesti tasokkainta naisten golfturnausta, johon osallistuu pelaajia niin Yhdysvalloista kuin Euroopasta. Turnaukseen on myyty jo 75 000 lippua.

 

 

 

 

 


Naisten ykkösgolfturnaus Solheim Cup järjestetään Costa Del Solilla 18.-24. Syyskuuta
2023. Kansainvälinen golforganisaatio International Association of Golf Tour Operators on nimennyt Espanjan aurinkorannikon yhdeksi Euroopan parhaimmiksi golfkohteiksi, ja itse asiassa Costa Del Solilla on suhteellisesti suurin golfkenttien keskittymä koko Euroopassa. Yhteensä 70 kenttää kattava saari onkin saanut golffareilta lempinimen Costa Del Golf. Aiemmin aurinkorannikolla on pidetty muitakin suurturnauksia, kuten Ryder Cup ja World Golf Championships.

 

Vuosittain järjestettävä Solheim Cup on vuosien saatossa muodostunut kansainvälisesti merkittävimmäksi naisten golfturnaukseksi. Yhteensä 24 parasta eurooppalaista ja yhdysvaltalaista pelaajaa osallistuvat huipuille suunnattuun Match Play -kilpailuun. Norjalaiskapteeni Suzann Pettersenin johtama Euroopan joukkue pyrkii jatkamaan voittokulkuaan - Euroopan tiimi on voittanut jopa neljä turnausta kuudesta edellisestä turnauksesta. Tämän vuoden turnaukseen on myyty jo 75 000 lippua, ja Costa Del Soliin odotetaan yli 300 kansainvälistä toimittajaa raportoimaan tapahtumasta.

 

Turnaus järjestetään Finca Cortesín -golfkeskuksessa, joka sijaitsee suosikkilomakohteiden Marbellan ja Sotogrande välissä. 18-reikäiseltä kentältä on upeat näkymät Välimerelle ja Casares-vuorille. Golfradan on suunnitellut kuuluisa arkkitehti Cabell Robinson, ja se on yksi Euroopan pisimmistä radoista: ensimmäisen ja 18. reiän välimatka on 6,8 kilometriä.

 

Ruoka- ja kulttuurielämyksiä

Syyskuussa aurinkorannikolla vierailevat saavat paitsi seurata kansainvälisesti parhaimpien naisgolfaajien kilpailua, myös nauttia erilaisista ​​ruoka- ja kulttuuritapahtumista. Esimerkiksi Andalucía Plaza muuttuu suureksi festivaalialueeksi, jossa on ruokakojuja ja livemusiikkia aamusta iltaan. Puerto Banúsin rantakaupungissa sijaitsevassa Marbella Arena -konserttitalossa puolestaan järjestetään jokavuotinen festivaali Swing And Sun, jonka ohjelmaan sisältyy lukuisia konsertteja ja muita esityksiä.

 

Turnauksen aikana myös luksuslomakohde Anantara Villa Padierna Palace Benahavís Marbella Resort järjestää eri tapahtumia, kuten erikoisillallisia. Esimerkiksi ravintola Hoyo 17 tarjoilee eri Michelin-kokkien suunnittelemia menuja.

 

Teemana kestävä matkailu

Golfturnaus ja Finca Cortes haluavat panostaa kestävään matkailuun. Esimerkiksi golfkentät kastellaan kierrätetyllä vedellä, sähkögeneraattorit toimivat aurinkokennoilla, ja osa lomakeskuksen huonekaluista on valmistettu oliivipuiden jäänteistä. Samalla kaikkia vierailijoita rohkaistaan ​​pohtimaan omaa käyttäytymistään ja laskemaan oma osuutensa matkailussa: Costa Del Solin matkailuneuvoston ja aluevaltuuston käynnistämässä Malaga Zero Footprint -projektissa kaikki vierailijat voivat laskea matkansa hiilijalanjäljen. Costa Del Sol on maailman ensimmäinen kohde, joka tarjoaa tällaisen palvelun matkailijoille.

 

Lähde: related.dk 19.6.2023

 

Kuva: Finca Cortesin

 



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Beirut-elokuva avaa Libanonin lähihistoriaa

Tiepolo and the Nazis: unexpected story behind one painting

Tiepolo in Helsinki - The Exhibition of Discoveries