Kesälomalla herkkumatkalle Brunbergille Porvooseen?

Pikkukaupungin idylliä ja tunnelmaa hakevan kannattaa suunnistaa Brunbergin Vanhan Porvoon kivijalkamyymälään, joka sijaitsee keltaisessa Simolinin talossa Välikadulla.

 

 

Brunbergin Tehtaanmyymälä on yksi Porvoon suosituimmista käyntikohteista ja upeassa Vanhassa Porvoossa sijaitseva herkkumyymälä erityisen kuuluisa matkailijoiden keskuudessa. Porvoosta ei voi lähteä ennen, kun on herkutellut Brunbergin makeisilla. Tinkimättömän laadukasta suklaata ja muita klassikkomakeisia ostetaan niin lahjaksi ja tuliaiseksi kuin kahvipöytään ja juhliin.  

 

Brunberg on tunnettu tuoreista ja herkullisista suukoista, tryffeleistä, lakuista, käsin tehdyistä suklaista, marmeladeista ja makeisista, joita saa vain Porvoosta. Hienot esillepanot ja herkkuja notkuvat hyllyt myymälöissä saattavat aiheuttaa valinnan vaikeuden ostoksille mentäessä. Onneksi osasta tuotteista löytyy maistiaisia, joilla voi varmistaa päätyvätkö kyseiset makeiset ostoskoriin.  

Brunbergin valikoimasta löytyy paljon makeisia, jotka sopivat erityisruokavaliota noudattaville herkuttelijoille. Valikoimassa on esimerkiksi ainutlaatuinen laktoositon maitosuklaa, jota hyödynnetään monessa suklaatuotteessa ja joka soveltuu täydellisesti leivontaan. Tämän lisäksi myymälöissä on vegaanisia, gluteenittomia, sokerittomia ja maidottomia makeisia.

 

Uusi elämyksellinen tehtaanmyymälä on Brunbergin lippulaivamyymälä

 

Vuonna 2021 valmistui uusi tehtaanmyymälä makeistehtaan viereen Porvoon Tarmolaan. Uusi elämyksellinen myymälä on valoisa, avara ja esteetön. Tehtaanmyymälän tontilla on runsaasti pysäköintipaikkoja, keinuja, kaupunkipyörävarikko ja sähköautojen latauspiste. Monet muistavat vanhan tehtaanmyymälän, josta oli suora näköyhteys tehtaalle ja makeisten valmistukseen. Uuteen tehtaanmyymälään haluttiin myös tuoda elämyksellisyyttä ja sinne onkin sijoitettu Artisan Confectionery by Brunberg -suklaaosasto, jossa asiakkaat voivat seurata käsintehtyjen suklaatuotteiden valmistusta. 

Myymälöistä ja etenkin tehtaanmyymälästä, makeiset saa isommissa pakkauksissa. Tarjolla on myös edullisempia hukkatuotteita, jotka eivät kokonsa, muotonsa tai pakkausvirheiden vuoksi kelpaa tavalliseen myyntiin, vaikka maku on taatusti yhtä herkullinen. Jo 60-luvulla tutuksi tulleita klassisia ruskeita makeispusseja löytyy niin ikään molemmista myymälöistä. Uutuuksia saapuu valikoimaan pitkin vuotta ja kuukausittain vaihtuvia kampanjatuotteita on aina saatavilla molemmissa myymälöissä. 

Pikkukaupungin idylliä ja tunnelmaa hakevan kannattaa suunnistaa Brunbergin Vanhan Porvoon kivijalkamyymälään, joka sijaitsee keltaisessa Simolinin talossa Välikadulla. Myymälässä on sama valikoima makeisia ja vaihtelevasti maistiaisia kuten tehtaanmyymälässä, pois lukien isoimpia pakkauksia ja hukkatuotteita. Perinteisesti Porvoon-tuliaiset ostetaan täältä ennen kotimatkalle lähtöä.  

 

Brunberg tehtaanmyymälä: Teollisuustie 21 A, Porvoo
Aukioloajat: ma-pe 9-17, la 9-15, su suljettu

Brunbergin myymälä Vanhassa Porvoossa: Välikatu 4, Porvoo
Aukioloajat kesällä: ma-la 10-18, su 10-16

 

Myymälät verkkosivuilla: www.brunberg.fi/myymalat/

 

Lähde: Brunberg Oy 21.6.2023

 


Myymälöistä ja etenkin tehtaanmyymälästä, makeiset saa isommissa pakkauksissa.

Vuonna 2021 valmistui uusi tehtaanmyymälä makeistehtaan viereen Porvoon Tarmolaan.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Beirut-elokuva avaa Libanonin lähihistoriaa

Tiepolo and the Nazis: unexpected story behind one painting

Tiepolo in Helsinki - The Exhibition of Discoveries