Ras Al Khaima tarjoaa puhtaita herkkuja tulisilla mausteilla

Ras Al Khaiman ruoalle on ominaista erityisesti tuliset mausteet ja puhtaat raaka-aineet.



 


 

 

 

 

 

Ras Al Khaimassa voi kokea muun muassa Yhdistyneiden Arabiemiraattien korkeimman vuoren, maailman pisimmän vaijeriliu'un ja muita jännittäviä luontoelämyksiä. Näiden lisäksi alue on täynnä autenttista ruokakulttuuria. Paikallisia erikoisuuksia ovat muun muassa beduiinipata, "emiraattien lasagne" sekä sahramiriisiruoka. Jälkiruokana nautitaan yleensä taatelipuuroa tai pieniä munkkimaisia kakkuja.

 

Paikalliseen ruokaan ja sen makuihin, tuoksuihin ja väreihin tutustuminen on monille iso osa matkustamista ja uusiin kulttuureihin tutustumista. Paikallista ruokakulttuuria ja Lähi-idän makuja tarjoaa myös Ras Al Khaiman emiraatti, joka on vain 45 minuutin ajomatkan päässä Dubainkansainväliseltä lentokentältä. Ras Al Khaiman ruoalle on ominaista erityisesti tuliset mausteet ja puhtaat raaka-aineet.

Emiraattien klassikko Al Machboos on riisiruoka, jossa on mureaa kanaa, lammasta tai katkarapuja. Ateriaan kuuluu erilaisia mausteita, kuten paprikaa, korianteria, kanelia, kardemummaa ja sahramia, jotka muodostavat ainutlaatuisen makuelämyksen. 

Madrooba tunnetaan "Emiraattien lasagnena", sillä sekin koostuu eri kerroksista. Ainesosina ovat kala tai kana, mausteet, jogurtti ja roux (vehnäjauho-rasvaseos). Kaikki herkut paistetaan uunissa, kunnes paistos on kullanruskea. Nautitaan leivän tai riisin kanssa.

Thareed on beduiinikulttuuriin kuuluva muhennos, jossa on hitaasti kypsennettyä lihaa ja vihanneksia. Perinneruoka tarjoillaan ohuen ja rapean ragag-leivän päällä, ja siksi sitä kutsutaan myös pannupiirakaksi.

 

Jälkiruokavalikoimassa Luqaimat on suosittu eri juhlatilaisuuksissa. Munkkia muistuttavat nyytit friteerataan, kunnes ne ovat päältä rapeita ja sisältä kuohkeita. Palleroiden päälle voidaan myös kaataa makeaa taatelisiirappia. Niitä syödään usein ramadanin aikana tai muissa erityistilaisuuksissa. 

 

Toinen perinteinen jälkiruoka on Al Hareesah. Se tehdään taateleista, jotka sekoitetaan voin, sokerin ja lämpimien mausteiden kanssa. Puuromainen jälkiruoka on samettisen pehmeää. 

 

 

 

Paikallisia ja perinteisiä ruokapaikkoja
Ras Al Khaimalla on pitkä historia helmenkalastuksessa, jonka vuoksi emiraatin satama oli yksi aikansa vilkkaimmista kaupankäyntipaikoista. Yksi Yhdistyneiden arabiemiirikuntien ainoista jäljellä olevista perinteisistä helmitiloista on Suwaidi Pearls, jossa vierailijat saavat kuulla alueen helmihistoriasta, oppia kasvattamaan ja keräämään helmiä kestävästi - ja yrittää avata oma osterin. Retkeen voi yhdistää lounaan, jossa maistellaan paikallisia herkkuja, kuten Al Machboosia. Keskellä merta sijaitsevalta helmitilalta on upeat näkymät vesille ja vuorille.

 

Jos haluat nauttia paikallisista erikoisuuksista 1 770 metrin korkeudessa, valitse Camp 1770. Siellä paikalliset vuoristoheimot valmistavat mausteista Mandi-ruokaa maan alle kaivetussa uunissa. Ja jälkiruoaksi maistuu suosittu Luqaimat. Camp 1770 -leiri sijaitsee arabiemiirikuntien korkeimmalla vuorella, Jebel Jais -vuorella. Ruokaelämysten lisäksi alueella voi patikoida, rentoutua nuotion äärellä ja osallistua aamumeditaatioon ja joogaan. Varaa majoitus: Adventurati outdoors.

 

Lisää Ras Al Khaiman ruokakulttuurisista ja -elämyksistä täällä: 
www.visitrasalkhaimah.com/blog/a-foodies-guide-to-emirati-cuisine

 

Ras Al Khaimah Tourism Development Authority (RAKTDA)

Ras al-Khaiman matkailuneuvosto on viranomainen, jonka emiraatin hallitus perusti toukokuussa 2011. Matkailuneuvoston tehtävänä on kehittää matkailuinfraa ja asemoida Ras al-Khaimaa maailmanluokan loma- ja liikematkakohteena.

 

Lähde: Ras Al Khaimah Tourism Development Authority (RAKTDA), related.dk 26.6.2023

 

Paikallista ruokakulttuuria ja Lähi-idän makuja tarjoaa Ras Al Khaiman emiraatti, joka on vain 45 minuutin ajomatkan päässä Dubain kansainväliseltä lentokentältä.


 


 


 


 


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Beirut-elokuva avaa Libanonin lähihistoriaa

Tiepolo and the Nazis: unexpected story behind one painting

Tiepolo in Helsinki - The Exhibition of Discoveries