Mikkelin suositut kävelykierrokset alkavat

Luvassa on kuultavaa niin lapsille kuin aikuisillekin. Yksi kierros on erityisesti lapsille suunnattu ja kierroksella lapset pääsevät kuulemaan tarinoita Mikkelistä lasten silmin katsottuna. Kuva: mikkeli.fi


 

Kesän suositut kävelykierrokset alkavat maanantaina 12.6.2023 Mikkelin kirkkopuistosta. Tänä kesänä kierroksia järjestetään kahdeksalla eri teemalla.

 

Luvassa on kuultavaa niin lapsille kuin aikuisillekin. Yksi kierros on erityisesti lapsille suunnattu ja kierroksella lapset pääsevät kuulemaan tarinoita Mikkelistä lasten silmin katsottuna.

"Tarinoita aikaisemmilta kierroksilta riittää ja moni on osallistunut kierroksille useita kertoja peräkkäin", kertoo kierroksia opastava auktorisoitu matkaopas Helena Partanen.

Aiemmat kierrokset ovat olleet kysyttyjä, koska ne tarinallistavat Mikkelin historiaa antaen kuulijalle joka kerta jotain uutta. Oppaat uskovat, että kiehtoville tarinoille Mikkelistä on kysyntää tänäkin kesänä. 

"Kierrokset ovat oiva tapa tutustua Mikkeliin uusin silmin etenkin nyt, kun suosittu Mikke-juna ei ole käytössä. Isovanhemmille vinkkinä, että tässä voisi olla hyvää tekemistä esimerkiksi lastenlasten kanssa. Parhaimmillaan yhdellä kierroksella on ollut 170 osallistujaa", naurahtaa Elsi Heimonen-Kerkelä, joka on toinen auktorisoiduista oppaista.

Yhdelle kierrokselle mahtuu mukaan nyt 50 henkilöä ja lasten kierrokselle 30 henkilöä. 

Kesän opastetuilla kierroksilla liikutaan jalkaisin ja kukin kierros kestää noin kaksi tuntia. Keskimäärin yhden kierroksen aikana kuljetaan noin kaksi kilometriä. Etenemistahti on rauhallinen ja pysähdyksiä tulee useita. Reitit eivät sisällä portaita, joten mukaan voi osallistua myös pyörätuolilla avustajan kanssa. Kierrokset on tarkoitettu niin kaupunkilaisille, kesäasukkaille kuin matkailijoillekin.

Kesän kierrosten vetäjinä toimivat Mikkelin oppaiden auktorisoidut matkaoppaat Helena Partanen, Elsi Heimonen-Kerkelä ja Kati Kotro. 

 

Opastukset toteutetaan maanantaisin klo 13-15 seuraavasti:

  • 12.6. Markkinapaikat - kierroksen aikana tutustutaan Mikkelin markkinaperinteeseen. Lähtö Kirkkopuistosta.
  • 19.6. Patsaskierros - kierroksen aikana tutustutaan Mikkelin keskustan patsaisiin ja muistomerkkeihin. Lähtö Päämajapatsaalta.
  • 26.6. Keskustan puistot - lähtö Naisvuorelta
  • 3.7. Funkkista ja kulmia - lähtö Esedun ovilta (Otavankatu).
  • 10.7. Ensiaskeleita Mikkelin kaduilla - Mikkelin kehittyminen kaupungiksi, kuulijat osallistava rooliopastus. Lähtö Kirkkopuistosta.
  • 17.7. Satamalahden kierros - lähtö Satamapaviljongilta.
  • 24.7. Kulttuurin kammarit - lähtö Naisvuorelta.
  • 31.7 Mikkeli lasten silmin - lapsille suunnattu kierros (huoltaja mukana). Lähtö Tuomiokirkon edustalta.

Kierrokset ovat maksuttomia, mutta osallistuminen vaatii ennakkoilmoittautumisen.

Ilmoittautuminen tapahtuu osoitteessa www.ssl.eventilla.com/kavelyopastukset

Ilmoittautuminen sulkeutuu vuorokausi ennen kävelykierrosta, mutta ilmoittautumista mukaan kierrokselle suositellaan kuitenkin mahdollisimman aikaisin paikan varmistamiseksi. 

Kävelyopastukset ovat saaneet rahoitusta Mikkelin kaupungilta ja Mikkeli Events -hankkeelta. Rahoituksen on myöntänyt Etelä-Savon maakuntaliitto.

 

Lähde: Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy 9.6.2023


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Beirut-elokuva avaa Libanonin lähihistoriaa

Tiepolo and the Nazis: unexpected story behind one painting

Tiepolo in Helsinki - The Exhibition of Discoveries