Elokuva: Fabiennen muistelmat



Fabiennen muistelmat –elokuvan päärooleissa nähdään Catherine Deneuve, Juliette Binoche ja Ethan Hawke.


Catherine Deneuve, 76, on ranskalaisen elokuvan ikoni, jonka tähdittämiä filmejä on Suomessakin nähty vuosikymmenien varrella niin televisiossa kuin elokuvateattereissakin. Mieleeni on erityisesti jäänyt loistava 1990-luvulla tehty Indokiina, josta Deneuve olikin ehdolla Oscar-palkinnon saajaksi. Hieno elokuva on myös perhedraama Eräs joulutarina runsaan kymmenen vuoden takaa.

Uusin elokuva Fabiennen muistelmat (La Verite), tuli elokuvateattereihin tämän vuoden alussa. Kävin katsomassa elokuvan Helsingin Tennispalatsissa Finnkinon teatterissa 30. tammikuuta 2020.

Fabiennen muistelmat on perhetarina, jossa keskiössä on ikääntyneen filmitähtiäidin (Deneuve) ja hänen tyttärensä (Juliette Binoche) välinen jännite. Joidenkin katsojien mielestä elokuva voi tuntua jopa tylsältä, koska se etenee verkkaisesti. Itse katsoin elokuvan alusta loppuun vaivatta. Oli mielenkiintoista seurata elokuvan tarinaa ja hyvien päänäyttelijöiden suorituksia.

Elokuvan voi nähdä eräänlaisena Deneuven testamenttina. Hän on tuntunut kuolemattomalta, mutta valitettavasti hän sai halvauskohtauksen vuoden 2019 lopulla. Viimeisimpien tietojen mukaan hän on kuitenkin toipumassa hyvää vauhtia, joten toivottavasti näemme hänet vielä elokuvarooleissa. 

Fabiennen muistelmat –elokuvan päärooleissa nähdään Catherine Deneuve (keskellä), Juliette Binoche ja Ethan Hawke.

Fabiennen muistelmat on perhetarina, jossa keskiössä on ikääntyneen filmitähtiäidin (Deneuve) ja hänen tyttärensä (Juliette Binoche) välinen jännite.

Fabiennen muistelmat ei ole mikään kassamagneetti, mutta on silti hienoa, että Finnkino esittää myös tällaisia hieman pienemmän yleisön elokuvia.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Beirut-elokuva avaa Libanonin lähihistoriaa

Tiepolo and the Nazis: unexpected story behind one painting

Tiepolo in Helsinki - The Exhibition of Discoveries