Katalonian Costa Brava sai opaskirjan

Paula Kultanen Ribasin kirjoittama Tripsteri Costa Brava esittelee monipuolisen alueen parhaat matkakohteet.


Katalonian pohjoisrannikko Costa Brava on saanut oman suomenkielisen matkaoppaan. Opaskirjan on kirjoittanut Paula Kultanen Ribas, joka asuu itse osan vuodesta kohteessa. Kirjan kustantaja on Readme.fi (Bonnier).

Katalonian pohjoisrannikko Costa Brava suorastaan tulvii elämää: puhtaita uimarantoja, kulttuuria, tasokkaita ruokaelämyksiä ja tekemistä aktiiviliikkujille. Silti kohteesta ei vielä ole löytynyt suomenkielistä matkaopasta. Nyt puute on paikattu. Paula Kultanen Ribasin kirjoittama Tripsteri Costa Brava esittelee monipuolisen alueen parhaat matkakohteet ja kertoo kiinnostavia paikallisvinkkejä ja anekdootteja tästä vähemmän tunnetusta Välimeren kohteesta.

Tripsteri Costa Brava vinkkaa parhaat ravintolat ja tapasbaarit eri budjeteille, vie ihaniin luontokohteisiin ja viinitiloille sekä tietysti surrealistisiin Salvador Dalí -museoihin. Costa Bravan pääkaupungissa Gironassa seikkaillaan muun muassa Game of Thronesin kulisseissa. Upeiden uimarantojen ohella opas kertoo myös rannikon upeista festivaaleista, lasten kohteista ja vesiurheilumahdollisuuksista.

Perinteisen matkaopasosuuden lisäksi Kultanen Ribas syventyy Costa Bravan mielenkiintoiseen historiaan, kansanluonteeseen ja kulttuuriin. Kirjassa opitaan muun muassa, miksi Gironan kansalliseläin on kärpänen, kuinka Costa Bravan maisemat innoittivat Dalía, Picassoa ja Buñuelia ja mitä Frank Sinatra ja Truman Capote tekivät Costa Bravalla. 
Tripsteri Costa Brava -matkaopas on myynnissä kirjakaupoissa kautta maan.

Lähde: Catalan Tourist Board Nordic
Kuva: readme

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Beirut-elokuva avaa Libanonin lähihistoriaa

Tiepolo and the Nazis: unexpected story behind one painting

Tiepolo in Helsinki - The Exhibition of Discoveries