Kristina Cruises kasvaa jokiristeilyissä

MS Lafayette-Coblencen tyyppisillä aluksilla Kristina Cruises järjestää nykyisin jokiristeilyjä Keski-Euroopan maisemissa.



Laivaristeilyjä järjestävä perheyhtiö Kristina Cruises täyttää 35 vuotta vuonna 2020. Yhtiö on viime vuosina kasvattanut omien suomalaisryhmien charter-jokiristeilyjen määrää sen jälkeen, kun se vuonna 2013 luopui varustamotoiminnasta.

Kristina Cruisesin mukaan suomalaisten kuluttajien kiinnostus jokiristeilyjä on kasvussa, ja kiinnostus kohdistuu erityisesti sellaisiin lähtöihin, joilla koko matkustajaryhmä koostuu suomalaisista. Vastauksena kysyntään Kristina Cruises lisäsi Oma laiva –lähtöjen määrää yli 40 prosentilla vuonna 2019.

-Kyse ei ole kokeilusta tai kysynnän testaamisesta. Sekä kotimaiset että kansainväliset matkailutrendit ovat osoittaneet jo muutaman vuoden ajan, että jokiristeilylle halutaan niin sanotusti omalla porukalla. Tämä pätee niin suomalaisiin kuin vaikkapa espanjalaisiin tai italialaisiin matkustajiin, sanoi Kristina Cruisesin toimitusjohtaja, merikapteeni Mikko Partanen yhtiön huhtikuussa 2019 julkaisemassa tiedotteessa.

Mikä siinä jokiristeilyssä oikein viehättää?

Suomalaiset ovat innokkaita jokiristeilijöitä. Risteilymatkustajat listaavat useamman syyn miksi juuri jokiristeily antaa matkakohteena enemmän kuin moni muu. Kristina Cruisesin maaliskuussa 2018 teettämä Suuri lomakysely kertoo samaa kuin matkailijat. Kyselyyn vastasi yli 1000 suomalaista. 

– Kyselytutkimuksemme mukaan onnistuneen matkan resepti on selkeä. Tärkeintä on, että matkalta saadaan elämyksiä ja nähdään uusia maisemia. Seuraavaksi tärkeintä on tutustuminen kohteen ruoka- ja juomakulttuuriin. Kun matkan kruunaa hyvä sää ja tietoiskut kohdemaan historiasta, niin ollaan hyvin lähellä täydellistä lomaa. Nämä osatekijät osaltaan ohjaavat jokiristeilyjemme reittisuunnitelmia. Lisäksi jokiristeilyissä on tiettyjä tekijöitä, jotka saavat ihmiset palaamaan joelle uudelleen ja uudelleen, Partanen kertoo.

– Joella ei ole merenkäyntiä. Sehän on toki itsestäänselvyys, mutta sen mukavuus konkretisoituu jokilaivalla, joka tasaisesti ja hiljaisesti lipuu eteenpäin. Jokiristeilyt kiinnostavat myös monipuolisuutensa ansiosta. Yhdellä jokiristeilyllä matkailija pääsee tutustumaan sekä pieniin kyliin että suuriin kaupunkeihin, Partanen jatkaa.

Suomalaiset rakastavat Tonavaa

Kristina Cruisesin suosituimmat jokiristeilykohteet sijaitsevat Keski-Euroopan jokimaisemissa. Lisäksi puoleensa vetävät Reinin, Elben ja Seinen upeat maisemat ja kohdekaupungit.

– Olemme tehneet risteilylomia jo 34 vuoden ajan. Uudet kohteet saavat aina oman huomionsa, mutta moni asiakkaamme matkustaa uudelleen ja uudelleen Keski-Euroopan joille. Tonava on löytänyt oman erikoispaikkansa suomalaisten sydämissä. Jo parin vuoden ajan Eteläiselle Tonavalle vievä reitti Wienistä Belgradiin asti on ollut yksi suosituimpia jokiristeilyjämme, Kristina Cruisesin Mikko Partanen päättää.

Kristina Cruises julkisti Helsingin matkamessuilla tammikuussa 2020 kirjasen, jossa kerrotaan yhtiön vaiheikkaasta historiasta ja kasvusta pienestä kotkalaisesta perheyrityksestä merkittäväksi risteilylomien järjestäjäksi.

Suuri murros Kristina Cruisesin toiminnassa tapahtui vuoden 2013 lopulla yhtiön joutuessa luopumaan Kristina Katarina –aluksestaan sen jälkeen, kun toimintaolosuhteet odottamatta muuttuivat Välimeren alueella arabimaissa puhjenneiden levottomuuksien vuoksi. 

Kristina Cruises on täysin kotimaisessa omistuksessa oleva risteilylomien järjestäjä. Perheyrityksellä on yli 30 vuoden kokemus risteilymatkoista, pitkät perinteet ja maan monipuolisin risteilyvalikoima. Kristina Cruises järjestää vuodessa yli 150 räätälöityä, yksilöllistä risteilylomaa eri puolille Eurooppaa sekä Pohjois- ja Etelä-Amerikkaan, kaikkiaan yli 50 maahan yli 30 eri laivalla. Yritys palvelee vuosittain tuhansia risteilymatkustajia, jotka lomailevat Kristina-risteilyillä runsaat 25 000 vuorokautta vuodessa.

Teksti: Lapintiira
Kuvat: Kristina Cruises

Swiss Diamondin kaltain jokilaiva tarjoaa mukavuutta, koska se on kuin mukana kulkeva hotelli matkustajan tutustuessa joen varrella oleviin Keski-Euroopan maisemiin.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Beirut-elokuva avaa Libanonin lähihistoriaa

Tiepolo and the Nazis: unexpected story behind one painting

Tiepolo in Helsinki - The Exhibition of Discoveries