Kanada, Calgary, tornitaloja ja luontoa

Talviurheilu ja luistelu ovat kanadalaisten sydäntä lähellä. Calgaryssa Olympic Plazan luistinrata on aivan keskustan tuntumassa. Kuva: Roth and Ramberg Photography Inc/Calgary Tourism.


Olen kahdenkymmenen vuoden aikana käynyt useita kertoja Pohjois-Amerikassa. Osa matkoista on ollut työmatkoja, osa omatoimisia lomamatkoja.

Ensimmäinen matkani Amerikkaan 1999 on vielä hyvin muistissani. Matkustin sinne vajaan viikon matkalle suomalaisen suuryrityksen vieraana. Matkan tarkoituksena oli tutustua yrityksen toimintaan Yhdysvalloissa ja Kanadassa.

Yksi ensimmäisiä kohteitamme oli vuoden 1988 talviolympiakaupunki, Kanadan Calgary, jossa lounastimme suomalaisyhtiön paikallisen kanadalaisen johdon kanssa hienossa ravintolassa. Teimme myös kiertoajelun kaupungissa, jonka keskusta vaikutti melko hiljaiselta ja hieman kliiniseltä, kun siellä oli lähinnä vain korkeita toimistokolosseja. Hiljaisuus taisi tosin olla harhaa, koska Calgaryssa on yli miljoona asukasta.

Keskustan ympäristössä avautui kuitenkin hieno kanadalainen luonto vesistöineen ja vuorineen, joten kaupunki tuntui siten luontevasti sopivan urheilutapahtumien näyttämöksi. Kävimme tutustumassa myös joihinkin vuoden 1988 olympialaisten tapahtumapaikkoihin.

Olympialaisten lisäksi suomalaiset tuntevat Calgaryn myös jääkiekosta, koska Calgary on NHL-joukkue Calgary Flamesin kotipaikka. Flamesin riveissä on pelannut myös suomalaisia kiekkosankareita, muun muassa maalivahti Miikka Kiprusoff ja viime vuosina puolustaja Juuso Välimäki. Valitettavasti aikatauluumme ei tällä kertaa mahtunut NHL-ottelun seuraaminen.

Teksti: Lapintiira

Talviurheilu ja luistelu ovat kanadalaisten sydäntä lähellä. Calgaryssa Olympic Plazan luistinrata on aivan keskustan tuntumassa. Kuva: Roth and Ramberg Photography Inc/Calgary Tourism.

Calgaryn keskustassa on paljon korkeita liikerakennuksia. Kuva: Andrew Bain/Calgary Tourism.

Calgaryn ympäristössä on hyvät hiihto- ja laskettelumaastot. Olymiarenkaat muistuttavat vuoden 1988 kisoista. Kuva: A.V Wakefield/Calgary Tourism.

Scotiabank Saddledome –areena on NHL-joukkue Calgary Flamesin kotihalli. Kuva: Rob McMorris/Calgary Tourism.

Luonto on Calgaryssa lähellä. Perhokalastusta Bow-joella. Kuva: Philippe Clairo/Calgary Tourism.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Beirut-elokuva avaa Libanonin lähihistoriaa

Tiepolo and the Nazis: unexpected story behind one painting

Tiepolo in Helsinki - The Exhibition of Discoveries