Fiskars Summer Festival jo neljättä kertaa

Fiskars Summer Festival 31.7.-6.8.2023


 

Fiskars Summer Festival järjestetään jo neljättä kertaa Fiskarsin ruukkikylän kauniissa maisemissa. 

Fiskars Summer Festival hakee vertaistaan. Festivaali on syntynyt Fiskarsin historialliseen ruukkikylään, jonka ainutlaatuinen taiteellinen yhteisö on vuosisatojen ajan aina katsonut kohti tulevaa.
Fiskars Summer Festival tapahtuu ajan ja paikan risteyskohdassa. Festivaali tarjoaa turvallisen tilan nuorille lahjakkuuksille päästä ammentamaan alkuperäisestä inspiraation, taiteellisen autenttisuuden, perinteiden ja vahvojen arvojen sekä uutta luovan designin lähteestä, virtauksesta joka tekee arjesta ainutkertaista.
Festivaalin aikana pidetään nuorten, uransa alussa olevien kapellimestareiden mestarikurssi kansainvälisesti tunnettujen huippukapellimestareiden johdolla sekä järjestetään neljä kamarimusiikkikonserttia, kaksi sinfoniakonserttia ja vierailukonsertti Lohjan kaupunginorkesterin kanssa.


FISKARS FESTIVAL ORCHESTRA
Viime vuoden festivaalilla ensi kertaa esiintynyt Fiskars Festival Orchestra kootaan jälleen eri maista tulevista nuorista lahjakkuuksista ja pitkän linjan ammattilaisista, joista useat toimivat festivaalin aikana nuorten muusikoiden mentoreina. Orkesteria johtavat kansainvälisesti tunnetut kapellimestarit, jotka vastaavat myös mestarikurssin ohjaamisesta: Sinfonia Lahden ylikapellimestari Dalia Stasevska ja kansainvälistä uraa tekevä amerikkalainen kapellimestari James Gaffigan sekä festivaalia järjestävän LEAD! säätiön perustaja ja taiteellinen johtaja Jukka-Pekka Saraste. Fiskars Festival Orchestra toimii Fiskars Groupin tukemana. Fiskars Groupin kotipaikka Fiskars Village ja sen luova yhteisö ovat osaltaan mahdollistamassa ainutlaatuista festivaalielämystä.


LEAD! MESTARIKURSSI JA MENTOROINTIOHJELMA
Fiskars Summer Festivalia järjestävän LEAD! säätiön toiminnan tavoitteena on tukea nuoria, uransa alussa olevia kapellimestareita ja instrumentalisteja laajentamalla heidän ymmärrystään kansainvälisen musiikkibisneksen toiminnasta ja ammattimuusikon työstä sekä tarjoamalla ainutlaatuisia verkostoitumismahdollisuuksia laajasti sekä muiden nuorten muusikoiden, että jo pitkää, kansainvälistä uraa tehneiden taiteilijoiden kanssa.
Fiskars Summer Festival tuo ainutlaatuisella tavalla nuoren polven muusikot ja kansainväliset klassisen musiikin tähdet samaan yhteisöön ja yhdessä tekemisen ilmapiiriin, johon monet haluavat palata kerta toisensa jälkeen. Tänä vuonna kutsumme ensimmäistä kertaa osallistujiksi kapellimestareiden ja soittajien lisäksi myös nuoria säveltäjiä. Heidän kanssaan musiikkialaa tulee tutkimaan omassa seminaarissaan
kansainvälisesti arvostettu ja palkittu säveltäjä Magnus Lindberg yhdessä Paul Hughesin kanssa.
Pitkän uran musiikkimaailman huipulla tehnyt, mm. 23 vuotta BBC:n orkesteria ja kuoroa johtanut Paul Hughes on liittynyt LEAD! säätiön tiimiin nimikkeellä “Senior Adviser of Programming and Mentorship”. Paul on mukana suunnittelemassa mentorointiohjelmaa nuorille soittajille, säveltäjille ja kapellimestareille. Seminaareissa ja työpajoissa uransa alussa olevien muusikoiden kanssa käydään läpi musiikkiteollisuuden ja ammattimuusikkouden ominaisuuksia, haasteita ja hienouksia.


FESTIVAALIN OHJELMA
Kamarimusiikkikonsertit järjestetään eri puolilla Fiskarsin kylää hyvin erilaisissa puitteissa. Tänä vuonna musiikki soi ensimmäistä kertaa taidegalleriassa, kun tiistain konserttimme järjestetään Karin Widnäsin KWUM keramiikkamuseossa. Uutuutena järjestetään myös lounaskonsertti joen rannassa Veitsitehtaan ravintolassa lauantaina 5.8. Perjantain sinfoniakonserttimme järjestetään tuttuun tapaan Fiskarsin Puimalassa. Sunnuntain päätöskonsertti viedään tänä vuonna Billnäsiin, historialliseen teollisuusrakennukseen Isoon Pajaan, johon vierailla on mahdollista ostaa myös konsertti-illallispaketti. Päätöskonsertin solistina nähdään suomalainen, maailmankuulu sopraano Camilla Nylund.

Fiskars Summer Festivalia tukevat useat yritykset, säätiöt ja yksityiset lahjoittajat.

Tarkempi ohjelma: https://fiskarsvillage.fi/nae-ja-koe/tapahtumat-ja-nayttelyt/fiskars-summer-festival-2023/

Liput: www.tiketti.fi/fiskarssummerfestival

www.leadorchestraproject.com

Facebook event https://fb.me/e/TrWGWqRr

 

Päätöskonsertin solistina nähdään suomalainen, maailmankuulu sopraano Camilla Nylund.


 


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Beirut-elokuva avaa Libanonin lähihistoriaa

Tiepolo and the Nazis: unexpected story behind one painting

Tiepolo in Helsinki - The Exhibition of Discoveries