Onnistunut Tukholma-risteily Helsingistä

Viking Linen Gabriella on kestänyt uudistusten ansiosta hyvin ajan hammasta. Kuva: Jarmo Nieminen/Viking Line


 

Päivä Tukholmassa -risteily on mukava irtautuminen, jonka olen perheeni kanssa toteuttanut monet kerrat vuosikymmenien varrella. Olemme matkustaneet toisinaan Tallink Siljan laivalla ja toisinaan taas Viking Linella.

 

Tällä kertaa lähdimme liikkeelle lauantaina 1.4.2023 Viking Linen Gabriellalla, joka on tuttu laiva monilta matkoilta. Matkustimme laivan seitsemännen kerroksen premium-hytissä, joka osoittautui oikein toimivaksi. Hytin parisänky ansaitsee erityismaininnan, koska se oli sopivan leveä varttuneelle pariskunnalle, patja ja vuodevaatteet olivat mukavan täyteläiset ja tyynyt olivat nekin oikein hyvät. Nukuimme hyvin sekä meno- että paluumatkalla. Hytissä olevan television kautta pystyimme paluumatkalla seuraamaan eduskuntavaalien vaalipäivän ja ääntenlaskun etenemistä. Hyttiosastolla oli erittäin rauhallista, joten nukuimme yön sikeästi.

 

Moni matkustaja arvostaa Silja Serenaden ja Symphonyn promenadia, joka on kieltämättä mukava paikka viettää aikaa. Viking Linen Gabriella on perinteisempi laiva siinä mielessä, että siinä ei ole promenadia, mutta muuten laiva on kestänyt uudistusten ansiosta hyvin ajan hammasta.

 

Viking Gabriellan ravintolat ansaitsevat hyvän arvosanan. Menomatkalla Helsingistä Tukholmaan meillä oli varaus laivan buffet-päivälliseen. Siitä jäi hyvä jälkimaku, koska ruoka oli hyvää ja sitä oli riittävästi. Itse nautin monipuolisesti alkupaloja, erityisesti kala- ja äyriäisherkkuja. Pääruoaksi otin ulkofilettä konjakkikastikkeella sekä perunagratiinia, mikä oli erittäin hyvä kokonaisuus.

 

Sunnuntaipäivä Tukholmassa sujui leppoisasti keskustassa kävellen. Viking Linen etu Tukholmassa on sen satamapaikka aivan keskustan tuntumassa. Kevätauringon paistaessa kävelimme laivalta Vanhan kaupungin halki keskustaan, Kungsträdgårdeniin ja Hamngatanin kaupoille, muun muassa Galleriaan ja Uniclo-vaateliikkeeseen. Galleria-ostoskeskuksessa näimme sattumalta muun muassa laulaja Eva Dahlgrenin.

 

Paluumatkalle varasimme paikat Gabriellan ala carte -ravintolasta, jossa valitsin laivan menyyn (menu 49 e, viinipaketti 29 e). Alkuruokana oli kylmäsavustettua haukea, pääruokana paistettua häränfileetä ja timjamikastiketta, jälkiruokana oli uuniomenakreemiä ja paahdettua kauraa. Palan painikkeeksi otimme viinipaketin, joka kruunasi loistavan aterian. Myös palvelu ravintolassa oli ensiluokkaisen ystävällistä ja toimivaa, joten suosittelen lämpimästi ala carte -ravintolaa.

 

Premium-aamiainen mennen tullen oli niin ikään erittäin hyvä, joten mainoksen lupaus Itämeren parhaasta ravintolasta pitää paikkansa. Paluumatkalla poikkesimme lisäksi ostoksilla laivan kaupassa, josta löysimme tuliaisia lapsille ja lastenlapsille.

 

Matka oli kaiken kaikkiaan erittäin onnistunut, joten mielelläni lähden uudelleen Viking Linen kyydissä Tukholmaan.

 

Tukholma kylpi kevätauringosta. Kuvassa kaupungin perinteinen huippuhotelli Grand Hotel.


Tukholmassa ihmiset nauttivat terasseilla kevätauringosta.



Savustettua haukea (ala carte)


Savustettuja katkarapuja (ala carte)


Hyvä punaviini sopi hyvin yhteen häränfileen kanssa. (ala carte)

 


Häränfilee (ala carte)


Italialainen jälkiruokaviini oli mukavan hedelmäinen. (ala carte)


 

 



Viking Gabriellan premium-aamiaisella voit tilata itsellesi esimerkiksi amerikkalaistyylisen Egg Benedictin, joka koostuu uppomunasta, leivästä ja pekonista.

Viking Gabriellan premium-aamiaisella voit paistaa aitoamerikkalaiseen tapaan itsellesi vohvelin ja täydentää sitä kermavaahdolla ja vaahterasiirapilla.



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Beirut-elokuva avaa Libanonin lähihistoriaa

Tiepolo and the Nazis: unexpected story behind one painting

Tiepolo in Helsinki - The Exhibition of Discoveries