Irlanti näyttämönä monissa elokuvauutuuksissa

Irlannin kauniit maisemat ovat viime vuosina esiintyneet monissa elokuvissa ja tv-sarjoissa.


 

Viime aikoina irlantilaismaisemia on voinut ihailla monissa maailmanluokan elokuvissa.

 

Parin viime kuukauden aikana ensi-iltansa on saanut nimittäin kolme elokuvaa, joita on kuvattu Irlannissa tai Pohjois-Irlannissa. Ensimmäinen niistä on Hiljainen tyttö, eli an Cailín Ciúin / A Quiet Girl. Elokuva on kunnianosoitus iirin kielelle, jota elokuvassa ensisijaisesti puhutaan. Tarinan pääosassa on ujo ja vetäytynyt yhdeksänvuotias Cáit, joka saa lähipiirissään vain vähän huomiota ja rakkautta. Mutta kun tyttö lähetetään viettämään kesää tätinsä luo, hän tulee ulos kuorestaan ​​ja suorastaan kukkii. Elokuva on kuvattu enimmäkseen Dublinin luoteispuolella Meathin kreivikunnassa, ja kuvauspaikkoina ovat olleet esimerkiksi Trim, Clonymeath, Moynalveyssä sijaitseva Fagan's Pub sekä Navania lähellä oleva koulu.

Toinen Irlannissa kuvattu ensi-iltaelokuva on Cocaine Bear, jossa näyttelee muun muassa norjalainen Game of Thrones -tähti Kristofer Hivju. Tositapahtumiin perustuva musta komedia kertoo poliiseista, rikollisista, turisteista ja teineistä, jotka kohtaavat metsässä Yhdysvaltain Georgian osavaltiossa. Metsässä sattuu olemaan myös 250 kiloinen karhu, joka löytää - ja syö - suuren määrän kokaiinia ja muuttuu sitten huumehörhöksi. Cocaine Bear on kuvattu enimmäkseen Wicklow'n kreivikunnassa Dublinin eteläpuolella. Vaikka tarina sijoittuu Georgian osavaltioon, Wicklow'n maisema muistuttaa elokuvantekijöiden mukaan kovasti Georgian vuoria.

Ja kolmanneksi Pohjois-Irlannissa on herätetty henkiin maailmankuulu roolipeli Dungeons & Dragons uutuuselokuvassa Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves. Elokuvassa hurmaava varas ja seikkailijaryhmä lähtevät etsimään erityislaatuista jäännettä. Matkalla ryhmä joutuu kuitenkin vaikeuksiin, eivätkä asiat mene lainkaan suunnitelmien mukaan. Elokuvassa näkyy monia Pohjois-Irlannin ikonisia maisemia, kuten suurten luonnonkivipatsaiden komistama Ballintoy Beach, kaunis Tollymore Forrest sekä Carrickfergusin linna, joka on yksi saaren parhaiten säilyneistä keskiaikaisista rakennuksista. Joitakin kohtauksia on kuvattu myös Belfastin Titanic Studiosilla. Elokuvassa näyttelee maailmanluokan tähtiä, kuten Chris Pine ja Hugh Grant.

Muita Irlannissa aiemmin kuvattuja suurtuotantoja ovat muun muassa The Northman, Fall, Star Wars: The Force Awakens, Viikingit: Valhalla ja tietenkin Game of Thrones.

 

Lähde: Tourism Ireland, related.dk 12.4.2023


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Beirut-elokuva avaa Libanonin lähihistoriaa

Tiepolo and the Nazis: unexpected story behind one painting

Tiepolo in Helsinki - The Exhibition of Discoveries