Maltalla vilkas tapahtumavuosi 2023

Jos suunnittelet Maltan vierailua ja osallistumista johonkin näistä festivaaleista, tarkista päivämäärät ja paikat etukäteen, koska ne voivat vaihdella vuosittain. Kuva: MTA


 

Maltalla järjestetään runsaasti erilaisia tapahtumia ja juhlia kuluvana vuonna. On siis hyvä tietää, että Maltalla järjestetään lähes joka viikko jokin festivaali tai tapahtuma.

Ilotulitusfestivaalit

Malta tunnetaan kauniista ilotulituksistaan festivaaleilla ja tapahtumissa. Itse asiassa ammattimaisia ilotulituksia voi nauttia ympäri vuoden Maltalla. Festivaali, jossa on eniten ja vaikuttavimmat ilotulitukset Maltalla, on Malta International Fireworks Festival, joka pidetään yleensä huhtikuun lopussa tai toukokuun alussa. Malta International Fireworks Festival on kolmipäiväinen tapahtuma, joka kerää joitakin maailman parhaista ilotulitusyrityksistä ympäri maailmaa näyttämään musiikkiin synkronisoituja näyttäviä ilotulituksia. Festivaali pidetään joka vuosi eri kohteissa saarella ja se houkuttelee tuhansia vierailijoita ympäri maailmaa. Katsojat voivat nauttia ilotulituksista eri näköalapaikoilta saarella. Tänä vuonna festivaali pidetään Xaghra, Marsaxlokk ja Valletta 21., 27. ja 30. huhtikuuta.

Sateenvarjofestivaali

Etelä-Maltalla sijaitsee Zabbar, jossa sateenvarjofestivaalia on järjestetty vuodesta 2018 lähtien. Siellä ripustetaan sateenvarjot Triq il-Kbira -kadulle, yhdelle kaupungin vanhimmista kaduista, ja ne pysyvät siellä elokuun loppuun asti. Tämän perinteen aloittivat kaksi paikallista bändiä, jotka esiintyivät aina suurilla sateenvarjoilla, ja kun he näkivät "Umbrella Streetin" Portugalissa, he toivat idean Maltalle.

Ritmu-festivaali

Ritmu on festivaali, joka juhlii elektronista musiikkia ja taidetta Maltalla. Festivaali esittelee paikallisia ja kansainvälisiä taiteilijoita ja on tunnettu ainutlaatuisesta yhdistelmästään elektronista musiikkia, visuaalista taidetta ja teknologiaa. Festivaali pidetään yleensä useina päiviä kesällä, tänä vuonna 9. ja 10. kesäkuuta, ja esiintymislavoja  on useita  eri paikoissa ympäri Maltan.  Festivaalilla on monipuolinen valikoima DJ:itä, tuottajia ja live-esiintyjiä, jotka ulottuvat house- ja teknomusiikista bassoon ja kokeelliseen elektroniseen musiikkiin.

Musiikkiesitysten lisäksi Ritmun aikana järjestetään myös työpajoja, luentoja ja näyttelyitä, joissa keskitytään teknologian ja taiteen yhtymäkohtiin. Festivaalin tarkoitus on tarjota vierailijoille upottava kokemus elektronisen musiikin ja taiteen kohtaamispaikassa.

Lähde: VisitMalta, Nordic@aviareps.com 20.4.2023


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Beirut-elokuva avaa Libanonin lähihistoriaa

Tiepolo and the Nazis: unexpected story behind one painting

Tiepolo in Helsinki - The Exhibition of Discoveries