Qatar Airways tarjoaa kansallisia makuja

Keittiömestari Aisha Al Tamimi, arvostettu huippukokki, joka on saanut useita tunnustuksia erinomaisista perinteisistä ruokalajeistaan, on työskennellyt lentoyhtiön kanssa ruokalistan uudistamiseksi.


 

Uudet lennoilla tarjottavat ruoat ovat saatavilla Pohjois-Amerikan, Aasian, Australian, Euroopan ja GCC-maiden reiteillä.

 

Qatar Airways tuo yhteistyössä Qatarin valtion kulttuuriministeriön kanssa kansallisia makuja matkustajille lennoillaan ja palkituissa loungeissa. Keittiömestari Aisha Al Tamimi, arvostettu huippukokki, joka on saanut useita tunnustuksia erinomaisista perinteisistä ruokalajeistaan, on työskennellyt lentoyhtiön kanssa ruokalistan uudistamiseksi.

 

Keittiömestari Aishan ruokalajit ovat saaneet inspiraationsa Qatarin paikallisesta kulttuurista, ja ne vievät matkustajat maukkaalle matkalle 40 000 jalan korkeuteen. Qatarin paikallisia ruokia on saatavilla eri reiteillä matkustaville matkustajille, jotka matkustavat muun muassa Pohjois-Amerikassa, Aasiassa, Australiassa, Euroopassa ja GCC-maissa.

 

Uudella ruokalistalla on joitakin Qatarin tunnetuimmista kansallisista ruokalajeista, jotka valmistetaan paikallisesti hankituista luonnonmukaisista raaka-aineista ja mausteista. Ateriat sisältävät alkuruuan, pääruuan ja jälkiruuan. Ruokalistalla on muun muassa seuraavanlaisia aterioita.

 

-Qatari Chicken Machboos - marinoitua kanaa sisältävä basmatiriisiannos, joka tarjoillaan yhdessä daqoos-punaisen chilikastikkeen kanssa, joka on täynnä alueen aromaattisia mausteita. Ruoka on koristeltu rapealla sipulilla ja hienonnetulla persiljalla.

 

- Qatari Madrubah - Hitaasti kypsennetty ruokalaji, joka koostuu kaurahiutaleista, joissa on luutonta silputtua kanaa. Qatarilaisiin mausteisiin lisätään kuivattua sitruunaa ja luonnollisia vihreitä yrttejä.

 

- Qatari Mashkool - Basmatiriisiannos, joka koostuu paistetusta kanasta, munakoisosta ja perunoista, jotka on sekoitettu kookosmaitoon. Ruoka on koristeltu mantelikerroksella ja rapeilla sipuleilla.

 

- Qatari Chicken Jareesh - Paloiteltu kana-annos, joka keitetään vehnän, sipulin ja arabialaisen geen kanssa, ja joka on koristeltu rapealla sipulilla ja vihreän chilin salsaa.

 

- Qatarilaistyylinen aamiaislautanen - Erilaisia paikallisia ruokia, kuten sahramia ja kardemummaa, maustettua balaleet-vermicelliä, munia ja tomaattikokkelia sekä perinteisiä papuja sipulin ja valkosipulin kera. Lautanen tarjoillaan arabialaisen leipäkorin kanssa.

 

Lähde: Qatar Airways 15.3.2023

 

 


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Beirut-elokuva avaa Libanonin lähihistoriaa

Tiepolo and the Nazis: unexpected story behind one painting

Tiepolo in Helsinki - The Exhibition of Discoveries