Iberia lentää ensi talvena Madridista Rovaniemelle

Iberia lentää Madrid-Rovaniemi -reittiä ensi talvikaudella kahdella viikkovuorolla. Kuva: Iberia


 

Espanjalainen lentoyhtiö Iberia lentää talvikaudella 2023/2024 suoria lentoja Espanjasta Suomen Lappiin. Espanjalaisyhtiö käynnistää joulukuun alussa 2023 ensimmäisenä lentoyhtiönä suorat lennot Madridista Joulupukin kotikaupunkiin Rovaniemelle. Asiasta kertoivat useat uutislähteet.

Iberia lentää Madrid-Rovaniemi -reittiä 2. joulukuuta 2023 alkaen kahdella viikkovuorolla. Lentopäivät ovat keskiviikko ja lauantai. Lennot jatkuvat 10. helmikuuta 2024 saakka ja tarjolla on lähes 7000 matkustajapaikkaa.

Espanjalaiset ovat matkustajamäärissä neljänneksi suurin kansallisuus Rovaniemen kävijöistä. Vuonna 2022 Rovaniemellä vieraili lähes 19 000 espanjalaismatkailijaa, joka tarkoitti seisemän prosentin kasvua edellisvuoteen nähden. Rovaniemelle matkustajia houkuttelee tietenkin talvinen luonto, mutta myös joulupukki, jonka kotikaupunki Rovaniemi on ollut virallisesti vuodesta 2010 lähtien.

Lennot lähtevät Madridista aamulla kello 07.10 ja laskeutuvat Rovaniemelle kello 13.20. Paluulennot Rovaniemeltä Madridiin lähtevät kello 14.00 ja ne laskeutuvat kello 18.05. Lentoaika Madridin ja Rovaniemen välillä on noin viisi tuntia. Iberia myy reitille lippuja alkaen 199 eurolla per suunta.

Iberia käyttää Rovaniemen lennoillaan polttoainetehokkaita Airbus A320neo -koneita (new engine option), joiden CFM Leap-1A -moottorit leikkaavat päästöjä sekä melua. Iberian laivastossa on kaikkiaan 15 A320neo-perheen kapearunkokonetta.

Iberia lentää Suomessa myös Helsinki-Vantaalle, sillä yhtiö operoi Finnairin lentoja Barcelonasta ja Madridista.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Beirut-elokuva avaa Libanonin lähihistoriaa

Tiepolo and the Nazis: unexpected story behind one painting

Tiepolo in Helsinki - The Exhibition of Discoveries