Jamaika houkuttelee luontoelämyksillä

Laita vaelluskengät jalkaan ja ota kohteeksi 40 000 hehtaarin laajuinen The Blue and John Crow Mountains National Park (BJCMNP), jota sanotaan Jamaikan keuhkoiksi.


 


 

Loma Jamaikalla tarjoaa unohtumattomia elämyksiä ihanilla hiekkarannoilla ja kristallinkirkkaissa vesissä. Mutta jos mieli tekee lähteä aurinkotuolilta kauemmaksi, Jamaikalta löytyy myös reheviä luontoalueita, vaahtoavia jokia ja kiehtovia eläimiä. Tässä viisi luontoelämystä Jamaikalla.

 

 

 

 

 

 

 


 

1. Vaellus sinisellä vuorella

Laita vaelluskengät jalkaan ja ota kohteeksi 40 000 hehtaarin laajuinen The Blue and John Crow Mountains National Park (BJCMNP), jota sanotaan Jamaikan keuhkoiksi. Kansallispuisto perustettiin virallisesti vuonna 1993, ja se tunnustettiin Unescon luonnonperintökohteeksi vuonna 2013. Puistossa voi nähdä yli 800 erilaista kasvi- ja eläinlajia, jotka elävät vain Jamaikalla. Näitä ovat muun muassa läntisen pallonpuoliskon suurin perhonen, Papilo Homerus. Alueella elää myös 200 lintulajia, mikä tekee puistosta Karibian suurimman muuttolintujen elinympäristön.

 

2. Retki maailmanluokan kahviviljelmille

Sinisellä vuorella on myös monia kahviplantaaseja, joissa viljellään maailmanluokan kahvia. Vaikka Jamaika vastaa vain 0,1 prosenttia maailman kahvintuotannosta, sen kahvi on erittäin laadukasta ja siten suojeltu Blue Mountain Coffee -merkillä. Kahvinpavut kypsyvät kaksi kertaa tavallista kauemmin, ja ne tarkastetaan sekä käsitellään käsin. Näin varmistetaan kahvin korkea laatu. Kahviplantaaseilla järjestetään opastettuja kierroksia, joissa voit tutustua kahvintuotantoon ja tietenkin maistella erityislaatuista kahvia upeiden vuorimaisemien äärellä.

 

3. Veneretki bambujen peittämällä Martha Brae -joella

Jamaican pohjoisrannikolla, historiallisessa Falmouthin kylässä virtaa Martha Brae -joki, jossa järjestetään tunnelmallisia lauttaretkiä. Tyynessä joessa kelluu pieniä bambulauttoja, ympäriltä kuuluu kauniita metsän ääniä, ja joen rannalla kohoaa korkeita puita, jotka tarjoavat varjoa veneilijöille ja kodin värikkäille villielämille. Lauttojen kapteenit kuljettavat lauttaa eteenpäin bambuköysien avulla ja kertovat mielellään tarinoita myyttisestä joesta. Matkan varrella lautta pysähtyy varjoisaan paikkaan, jossa pääsee virkistymään matalassa joessa.

 

4. Hevosvaellus Negrilin pitkillä rannoilla

Jamaikan länsikärjessä sijaitseva Negril tarjoaa paitsi ihania ravintoloita, myös liidunvalkoisia hiekkarantoja silmänkantamattomiin. Laiskottelun lisäksi silkinpehmeällä hiekalla voi tehdä paljon muutakin. Lähde esimerkiksi hevosretkelle Seven Mile Beach -rannalle, joka on nimensä mukaisesti seitsemän mailia, eli noin 11,2 kilometriä pitkä. Hevosretken aikana toiselta puolella näkyy upea kirkas vesi ja toisella puolella rehevä metsä. Ja kun hevoset ottavat lepohetken, ne menevät mielellään uimaan mereen - samalla kuin sinä pysyt satulassa.

 

5. Näyttävien vesiputousten ihailua

Jamaikalla virtaa monia jokia, jotka jatkuvat peräkkäisiin vesiputouksiin. Lukuisten vesiputousten joukosta ei löydy yhtäkään samanlaista. Yksi kuuluisin niistä on Dunn's River Falls, joka sijaitsee saaren pohjoisrannikolla Ocho Riosissa. Jos olet tarpeeksi rohkea, voit kiivetä voimakkaan putouksen huipulle ja hypätä sen yli. Lähistöllä vaahtoavat Konoko Falls ja Turtle River Falls ovat niin ikään kokemisen arvoisia. Päiväretkiä järjestetään näille kaikille kolmelle putoukselle.

 

 

 


 

 

 

Jamaica Tourist Board
Vuonna 1955 perustettu Jamaikan turistivirasto Jamaica Tourist Board (JTB) edistää saaren turismia. Esimerkiksi World Travel Awards on nimennyt JTB:n Karibian johtavaksi matkailutoimistoksi. Aiemmin Jamaika on valittu myös Karibian johtavaksi matkakohteeksi ja Karibian johtavaksi risteilykohteeksi.

 

JTB pitää pääkonttoriaan Kingstonissa, ja sillä on toimistot Montego Bayssä, Miamissa, Torontossa ja Lontoossa. Näiden lisäksi JTB:llä on edustuskonttorit Berliinissä, Barcelonassa, Roomassa, Amsterdamissa, Mumbaissa, Tokiossa ja Tukholmassa.

 

Lue lisää: www.visitjamaica.com

 

Lähde: related.dk 20.4.2023

 

Jamaikalla virtaa monia jokia, jotka jatkuvat peräkkäisiin vesiputouksiin. Lukuisten vesiputousten joukosta ei löydy yhtäkään samanlaista. Yksi kuuluisin niistä on Dunn's River Falls.


Lähde esimerkiksi hevosretkelle Seven Mile Beach -rannalle, joka on nimensä mukaisesti seitsemän mailia, eli noin 11,2 kilometriä pitkä.


Sinisellä vuorella on myös monia kahviplantaaseja, joissa viljellään maailmanluokan kahvia.


Jamaican pohjoisrannikolla, historiallisessa Falmouthin kylässä virtaa Martha Brae -joki, jossa järjestetään tunnelmallisia lauttaretkiä.


 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Beirut-elokuva avaa Libanonin lähihistoriaa

Tiepolo and the Nazis: unexpected story behind one painting

Tiepolo in Helsinki - The Exhibition of Discoveries