USA:n etelävaltioiden 6 vetonaulaa

Mississippi-joen äärellä Route 66 -reitin varrella on tuhansia seinämaalauksia, jotka kertovat Missourin historiasta.


 

Yhdysvaltain etelävaltiot ovat ehdottomia matkakohteita kaikille historiasta kiinnostuneille. Osavaltioissa voi osallistua moniin mielenkiintoisiin seikkailuihin, jotka kertovat alueiden menneisyydestä. Haluaisitko osallistua opastetulle bourbon-kierrokselle, seikkailla jännittävällä merirosvosaarella, juhlia ranskalaisilla festivaaleilla tai tarkkailla 4,5 metriä korkeaa seinämaalausta?

 

Historiankirjoja seinämaalauksessa Missourissa

Mississippi-joen äärellä Route 66 -reitin varrella on tuhansia seinämaalauksia, jotka kertovat Missourin historiasta. Yksi näistä on Grand Capen kaupungissa sijaitseva yli 300 metriä pitkä ja 4,5 metriä korkea Mississippi River Tales Mural. Seinämaalauksen 24 paneelia edustaa alueen historiaa ja yhteyttä Mississippi-jokeen. Maalauksissa kuvataan esimerkiksi sisällissotaa sekä Missourin julistamista Yhdysvaltain 24.osavaltioksi.

 

Merirosvojen maisemissa Pohjois-Carolinassa

Pohjois-Carolinan rannikolla pääsee perehtymään Blackbeard-merirosvon viimeisimpiin päiviin, ennen kuin hänen aluksensa upposi Beaufortin lähellä vuonna 1718. Ensimmäinen askel Blackbeardin jalanjäljillä on N.C. Maritime Museum, jossa on näytteillä esineitä merirosvon upeasta Queen Anne's Revenge -fregatista. Sen jälkeen voi astua laivaan ja lähteä Ocracoke-saarelle, joka oli merirosvon suosikkitukikohta. Retki saarelle kestää tunnin. Saarella kuljetaan luonnonkauniita polkuja Springer's Point Preserve -alueen läpi rannan "sound side" -puolelle, josta näkee historiallisen paikan: Siellä Blackbeard taisteli kuolemaansa asti Britannian kuninkaallista laivastoa vastaan.

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 



 

 

 

Bourbonin historiaa Kentuckyssä

Kentuckyllä on pitkät perinteet amerikkalaisen klassikkoalkoholin bourbonin valmistamisessa. Osavaltiossa sijaitseva Bardstowner tunnetaankin maailman bourbon-pääkaupunkina. Kaupungissa on muun muassa 11 tislaamoa, joista suurin osa kuuluu kansalliseen historialliseen rekisteriin, eli ne on tunnustettu historiallisesti erityisen kiinnostaviksi. Museo Oscar Getz Museum of Whisky History kertoo nimensä mukaisesti kaupungin pitkästä bourbon-historiasta. Kiinnostava kaupunki on myös Louisville, jossa esimerkiksi 14.-17. syyskuuta järjestetään The Bourbon & Beyond -festivaali. Tapahtumapaikkana on Kentucky Exposition Centerin Highland Festival Grounds, joka on festivaalin ajan täynnä bourbon-, ruoka- ja musiikkielämyksiä.

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 



 

 

 

Ranskalainen festivaali Louisianassa

26.-30. huhtikuussa Lousianassa sijaitseva Lafayetten kaupunki loistaa kirkkaissa väreissä. Festival International de Louisiane juhlistaa Lousianan rikasta historiaa ja kulttuuria sekä Etelä-Louisianan ranskalaisia perinteitä. Viiden päivän aikana kaupungissa voi kokea niin afrikkalaisia yhtyeitä kuin ranskalaisia musiikkiesityksiä. Tarjolla on myös monia ruokaelämyksiä, joissa maistuvat osavaltion saamat vaikutteet Espanjasta, Ranskasta ja Afrikan maista. Lisäksi festivaalialueen kojuissa myydään kauniita taideteoksia ja käsitöitä.

 

Arkansas State Parks täyttää tänä vuonna 100 vuotta.

 

 

 

 

 

 

Luonto ja historia kohtaavat Arkansasissa

Arkansas State Parks täyttää tänä vuonna 100 vuotta. Mikä siis olisikaan parempi juhlistaa merkkipäivää kuin tutustua osavaltion 52 luonnonkauniin valtionpuiston historiaan. Esimerkiksi Davidsonville Historic State Parkissa on jälleenrakennettu Arkansasin ensimmäisen postikonttori ja yksi Yhdysvaltojen ensimmäisistä oikeustaloista. Puisto ja sen rajalla juokseva Black River -joki houkuttelevat esimerkiksi monia kalastajia. Ja alueen luontoon voi tutustua myös vedeltä päin polkuveneellä.

 

 

 

 

 


 

 

Vain tunnin ajomatkan päässä Washington D.C.:stä sijaitsee pieni Länsi-Virginian kylä Harpers Ferry. Maalauksellinen vuoristokaupunki on niin kutsuttu kansallisesti historiallinen alue, sillä se toimi liikenteen tärkeänä solmukohtana vuosina 1800-1860.

 

 

 

Historiallinen vuoristokaupunki Länsi-Virginiassa

Vain tunnin ajomatkan päässä Washington D.C.:stä sijaitsee pieni Länsi-Virginian kylä Harpers Ferry. Maalauksellinen vuoristokaupunki on niin kutsuttu kansallisesti historiallinen alue, sillä se toimi liikenteen tärkeänä solmukohtana vuosina 1800-1860. Opastettu kaupunkikierros "Walking Guide to Upper Town Harpers Ferry" esittelee kylän historiaa ja arkkitehtonisesti kiinnostavan vartiotornin. Upea vaelluskohde on The Point -näköalapaikka, jossa pääsee ihailemaan Potomac- ja Shenandoah-jokien yhtymäkohtaa ja nauttimaan näkymistä sekä Marylandiin, Virginiaan että Länsi-Virginiaan.

 

Lähde: www.travelsouth.visittheusa.com, related.dk 3.4.2023

 

 

 

 

 

 

 


 

 


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Beirut-elokuva avaa Libanonin lähihistoriaa

Tiepolo and the Nazis: unexpected story behind one painting

Tiepolo in Helsinki - The Exhibition of Discoveries