Ingman toi muumit jäätelöihin

Unilever-konserniin kuuluva Ingman toi Muumi-jäätelöt pakastealtaisiin vuosien tauon jälkeen.


Unilever-konserniin kuuluva Ingman toi Muumi-jäätelöt pakastealtaisiin vuosien tauon jälkeen.

Ingmanin Muumi-jäätelöt saapuivat kauppojen pakastealtaisiin maaliskuun puolivälistä alkaen.

Vaihtoehtoja löytyy niin lapsille kuin aikuisillekin, kuten esimerkiksi vähäsokerisemmat Muumi-Eskimot ja Ingman 1 L Muumi -jäätelöt, tarinalliset Muumi by Ingman Creamy -premiumjäätelöt sekä kesän suosikeiksi povatut Jättis Mörkö- ja Jättis Pikku Myy -tuutit.

-Ingman-jäätelöt valikoituivat Muumin kotimaiseksi yhteistyökumppaniksi vastuullisuuden ja erityisesti lasten jäätelöiden terveellisyyttä korostavan kriteeristömme takia. On mahtavaa saada ihastuttavat muumit seikkailemaan Ingmanin jäätelöihin, kertoo Senior Brand Manager Hilla Carpén Ingman-jäätelöltä yhtiön tiedotteessa 12. maaliskuuta 2020.

Unilever on yksi maailman johtavia elintarvikkeiden, kodin ja henkilökohtaisen hygienian tuotteiden toimijoista, ja sen tuotteita myydään yli 190 maassa saavuttaen päivittäin 2,5 miljardia kuluttajaa. Yhtiöllä on 161 000 työntekijää, ja sen liikevaihto oli 53,7 miljardia euroa vuonna 2017. Yli puolet (57 prosenttia) yhtiön liikevaihdosta tulee kehittyviltä markkinoilta.

Unileverillä on yli 400 tuotemerkkiä, jotka löytyvät kodeista ympäri maailman, kuten OMO, Dove, Knorr, Domestos, Hellmann’s, Lipton, Wall’s, PG Tips, Ben & Jerry’s, Marmite, Magnum ja Axe. Suomessa tuotteitamme ovat myös Turun Sinappia ja Ingman-jäätelöt.

Moomin Characters Oy Ltd on virallinen muumi-hahmojen tekijänoikeuksien valvoja. Kaikki Muumilaakson hahmot ovat maailmanlaajuisesti rekisteröityjä tavaramerkkejä.

Muumit ovat yksi Suomen suurimmista vientituotteista, ja niillä on maailmanlaajuinen fanikunta. Tove Jansson (1914–2001) kirjoitti ja kuvitti muumeista yhdeksän romaania, neljä kuvakirjaa ja satoja sarjakuvia vuosien 1945 ja 1980 välillä. Kirjoja rohkeista ja seikkailunhaluisista, mutta perhekeskeisistä muumeista on käännetty yli 55 kielelle ja niitä painetaan yhä nykyään ympäri maailmaa. Muumit ovat nauttineet kansainvälistä suosiota 1950-luvulta lähtien, jolloin alkuperäiset muumi-sarjakuvat tavoittivat kymmeniä miljoonia lukijoita maailmanlaajuisesti. Myöhemmin muumit ovat ilahduttaneet ihmisiä useilla mantereilla niin animaatiosarjojen, teemapuistojen kuin esimerkiksi näytelmien välityksellä. Muumi-lisenssinhaltijoita on yli 750 ympäri maailman.

Tove Jansson perusti Moomin Characters Oy Ltd:n 1950-luvulla yhdessä veljensä Lars Janssonin kanssa huolehtimaan muumien tekijänoikeuksista, ja se on edelleen perheyritys. Rights and Brands on yrityksen maailmanlaajuinen agentti lisenssiasioissa.


Lähde: Ingman, Unilever
Kuvat: Ingman, Unilever, Moomin Characters




Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Beirut-elokuva avaa Libanonin lähihistoriaa

Tiepolo and the Nazis: unexpected story behind one painting

Tiepolo in Helsinki - The Exhibition of Discoveries