Lapin hiihtokeskukset sulkevatkin viipymättä

Lapin hiihtokeskukset sulkevat koronavirustilanteen aiottuakin nopeammalla aikataululla. Kuvassa Lapland Hotels Luosto.


Moni Lapin hiihtokeskus päätti sulkea kautensa aiemmin kaavailtua nopeammin koronavirustilanteen vuoksi. Ylläs, Levi, Luosto, Olos, Pallas ja Ounasvaara sulkevat hissinsä sunnuntain 22.3.2020 jälkeen.

Hiihtokeskusten mukaan tilannekuva on muuttunut mediassa olleiden Lappiin suuntaavien autojonojen myötä viime perjantaista.

-Hiihtokeskustemme tarkoituksena oli hallitusti ajaa toiminnot alas ensi viikon aikana noudattaen Suomen hallituksen suosituksia matkustamisen ja lähikontaktien rajoittamisesta. Uutisten perusteella uhkana on, että päätöksemme on kääntynyt itseään vastaan ja tulevalla viikolla asiakasmäärät olisivat kasvaneet rinnekeskuksissamme asteittaisen vähenemisen sijaan. Tästä syystä päädyimme entisestään aikaistettuun rinnetoimintojemme sulkemiseen toteuttaaksemme alkuperäisen tavoitteemme vastuullisina yrityksinä, hiihtokeskusyrittäjät Pertti Yliniemi ja Jouni Palosaari totesivat tiedotteessa 22. maaliskuuta 2020.
Hiihtokeskukset toivovat, että kansalaiset ymmärtävät tämän alla mainittujen hiihtokeskusten vaikean päätöksen. Kaikille hissilipun ensi viikolle jo ostaneille palautetaan rahat takaisin. Hiihtokeskuksemme tiedottavat tarkemmin menettelytapaohjeista vielä tämän päivän aikana.
Myös Ruka ja Pyhä aikaistivat sulkemistaan siten, että hiihtokeskukset suljetaan illalla 23.3., kun aiemmin sen oli tarkoitus sulkea 28.3.

Lähde: Lapin hiihtokeskukset
Kuva: Lapland Hotels Luosto






Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Beirut-elokuva avaa Libanonin lähihistoriaa

Tiepolo and the Nazis: unexpected story behind one painting

Tiepolo in Helsinki - The Exhibition of Discoveries