Ruka ja Pyhä sulkevat koronatilanteen vuoksi

Koronaviruksen leviämisen estämiseksi Rukakeskus Oy sekä Pyhätunturi Oy sulkevat laskettelurinteet, Hotelli Pyhätunturin sekä tunturien vuokraamopalvelut 28.3.2020. Kuvassa Rukan rinteitä.


Koronaviruksen leviämisen estämiseksi Rukakeskus Oy sekä Pyhätunturi Oy sulkevat laskettelurinteet, Hotelli Pyhätunturin sekä tunturien vuokraamopalvelut 28.3.2020. Rukan rinteet sulkeutuvat klo 19 ja Pyhän rinteet klo 18.

–Päätös on erittäin raskas, mutta ainoa oikea tilanteessa, jossa meidän kaikkien on kannettava vastuumme koronaviruksen leviämisen estämiseksi sekä ennen kaikkea varmistaaksemme henkilöstömme sekä asiakkaidemme hyvinvoinnin tässä poikkeuksellisessa tilanteessa, Rukakeskus Oy:n ja Pyhätunturi Oy:n toimitusjohtaja, perheyrittäjä Ville Aho toteaa
tiedotteessa 20. maaliskuuta 2020.

Hiihtokeskusten sulkeminen tällaisessa poikkeustilanteessa vaatii
Ahon mukaan runsaasti toimenpiteitä ja päätös vaikuttaa kymmenien yrittäjien, satojen työntekijöiden ja tuhansien asiakkaiden tilanteeseen.
-Kaikkien toimijoiden osalta tarvitaan aikaa, jotta tämä poikkeuksellinen tilanne voidaan hoitaa vastuullisesti kaikki osapuolet huomioiden. Tästä syystä hiihtokeskuksia ei tulla sulkemaan välittömästi vaan 28.3.2020. Jäljellä olevan ajan olemme auki kaikkia viranomaisten ohjeita ja määräyksiä noudattaen, kuten tähänkin asti, Aho sanoo.

– Pyydämme kaikilta ymmärrystä tässä erittäin poikkeuksellisessa tilanteessa. Ymmärrämme päätöksemme vaikutukset tuntureiden kaikille hienoille yrittäjille, mutta uskomme ja teemme kaikkemme, että tästäkin selviämme yhteistyössä.

-Kiitämme kaikkia kuluneesta talvikaudesta ja toivotamme asiakkaamme tervetulleiksi nauttimaan lumen ja laskettelun riemuista ensi kaudella. Kesän aukioloajoista tiedotamme myöhemmin.

Suomen talvikausi alkaa Rukalla jo 2.10.2020 ja Pyhän rinteiden avaustavoite on 19.11.2020.

Kuinka toimia, jos etukäteen maksetut hissiliput tai vuokravälineet jäävät käyttämättä? 

Käyttämättä jääneiden hissilippujen ja vuokravälineiden osuus ostosta palautetaan asiakkaille. Tässä vaiheessa kautta palautus ei kuitenkaan koske kausikortteja.  Rukalla PisteVuokraamo, VuosselinportinVuokraamo sekä ValleyVuokraamo  palvelevat seuraavin aukioloajoin: PisteVuokraamo ja Vuosselinportti 09:00–19:15 ja ValleyVuokraamo 09:30–19:15. 28.03.2020 asti.  Palautathan vuokraamaasi välineet siihen vuokraamoon, josta olet ne noutanut. Samalla saat hyvityksen niiltä päiviltä, jotka rinteiden sulkeutumisen vuoksi jäävät käyttämättä.


Kuinka toimia, jos majoitusvaraus on tehty Pyhän tai Rukan Ski-Inn huoneistoon tai hotelliin ja haluaa tehdä siihen muutoksia?

Luethan tarkemmat muutos- ja peruutusohjeet täältä
Jos majoituksesi on varattu jonkun muun palveluntarjoajan kautta, olethan yhteydessä suoraan heihin.
Lähde: Ruka, Pyhä
Kuva: Ruka

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Beirut-elokuva avaa Libanonin lähihistoriaa

Tiepolo and the Nazis: unexpected story behind one painting

Tiepolo in Helsinki - The Exhibition of Discoveries