Ravintola Messenius elää ajassa

Sijainti Helsingin jäähallin läheisyydessä tuo urheilun ystäviä Messeniuksen pöytiin säännöllisesti.



Tiesitkö, että 1937 avattu Ravintola Messenius on Helsingin olympiastadionia vanhempi? Nina Kaukosen, Harri Lahtisen ja Johanna Rekolan vuodesta 2017 omistama ravintola jatkaa klassikkoravintolan perinteitä, lisättynä tämän päivän vaikutteilla.

Ruokalistan alkuruokaosion herkullinen punajuuri & halloumi sekä skagen toast ovat kestosuosikkeja. Syys- ja talvikaudella hitiksi nousee Messeniuksen rapea Mini-blini siianmädillä ja smetanalla. Vaihtuva Plat du Jour tarjoaa asiakkaille jotain uutta ja yllättävääkin – muun muassa kateenkorvaa.

Uudet tuulet näkyvät Messeniuksessa myös vegaanisten annosten tarjonnassa. Perinteet ovat läsnä Vorschmackin ja Saaristolaislautasen kaltaisissa klassikoissa.
Omistajien persoona elää niin ravintolan tunnelmassa kuin ruokalistassakin. Ninan ja Johannan rakkaus sieniin näkyy eri sienilajien edustuksena ympäri vuoden. Listalla suositaan myös kotimaista, tuoretta kalaa ja eri vuodenaikojen raaka-aineita, kuten Bromarvin makeita tomaatteja.

Messeniuksen tilan viihtyisä avokabinetti sopii niin yritys– kuin yksityistilaisuuksiin. Tilaan mahtuu 12 henkilöä. Kesäisin ruoasta ja juomasta voi nauttia kadulle katsovalla vehreällä terassilla.

Sijainti Helsingin jäähallin läheisyydessä Taka-Töölössä tuo urheilun ystäviä Messeniuksen pöytiin säännöllisesti.

– Helsingin IFK:n matseihin ja muihin Nordiksen tapahtumiin suuntaavat porukat ja perheet ovat iso osa asiakaskuntaamme. Tällöin kuluu muun muassa Harrin suosikkiannosta, NYC-henkistä Reuben Sandwichia, Nina Kaukonen kertoo. 

Muutoksista huolimatta Messenius jatkaa yli 80-vuotista taivaltaan rennon boheemilla otteella Taka-Töölössä!

Lähde: Toptaste

Nina Kaukonen on yksi Messeniuksen omistajista.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Beirut-elokuva avaa Libanonin lähihistoriaa

Tiepolo and the Nazis: unexpected story behind one painting

Tiepolo in Helsinki - The Exhibition of Discoveries