New York, Westchester, Chappaqua


Westchester on hyvinvoivaa vaurasta aluetta, jossa on runsaasti hienoja isoja omakotitaloja. Kuva: Westchester/Houlihan Lawrence.


Toisen Amerikan-matkani tein joulukuussa 2004. Se oli muutaman päivän työmatka, joka suuntautui New Yorkiin ja New York Cityn pohjoispuolelle Chappaquaan ja Westchesteriin.

Työskentelin siihen aikaan monikansallisessa amerikkalaisessa yrityksessä, jonka hieno vanha pääkonttori oli Chappaquan alueella, joka on osa Westchesteriä. Minulla oli pääkonttorissa muutaman päivän koulutustilaisuus. Majoituin pääkonttorin alueella olevassa vierastalossa.

Iltaisin tein kävelyretkiä Chappaquassa, joka näytti hyvinvoivalta rauhalliselta alueelta vauraine omakotitaloineen. Siellä kävellessä tuntui välillä kuin olisi kävellyt Espoossa tai Kauniaisissa. Isoja taloja, joissa alkoi jo olla jouluvalaistuksia. Alue oli väljästi rakennettua ja puistomaista.

Yrityksellä, jossa työskentelin, meni siihen aikaan melko hyvin. Muistan kuinka yrityksen tilaama musta Lincoln Continental oli minua vastassa saapuessani Kennedyn lentokentälle. Kun muutama päivä myöhemmin lähdin samalla autolla kohti lentokenttää, autonkuljettaja poikkesi reitiltä ja koukkasi Yhdysvaltain entisen presidentin Bill ja Hillary Clintonin asunnolle. Umpikadun päässä oleva talo oli muurien ympäröimä ja vartioitu, joten kurkimme sitä vain pikaisesti ajotieltä.

Eräänä iltana pääkonttorin lähistöllä asuva amerikkalainen pomoni ajoi kanssani Manhattanille, jossa olevassa ravintolassa oli yrityksemme erään tuotteen lanseeraustilaisuus. Tilaisuudessa oli joitakin kuuluisuuksia, muun muassa Maria Bartiromo, joka oli siihen aikaan television cnbc-kanavan tunnettu pörssikommentaattori.

Oli jotenkin jännä tunne, kun kurvailimme Manhattanilla henkilöautolla iltamyöhällä. Parkkeerasimme kadun varteen lähelle ns. Silitysrautataloa (Flat Iron Building), joka sijaitsee lähellä Madison Square Gardenia.

Lapintiira vieraili Westchesterissä 5.-11. joulukuuta 2004.


Westchester on hyvinvoivaa vaurasta aluetta, jossa on runsaasti hienoja isoja omakotitaloja. Kuva: Westchester/Compass.

Westchester on hyvinvoivaa vaurasta aluetta, jossa on runsaasti hienoja isoja omakotitaloja. Kuva: Westchester/Garrett Rowland/Houlihan Lawrence.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Beirut-elokuva avaa Libanonin lähihistoriaa

Tiepolo and the Nazis: unexpected story behind one painting

Tiepolo in Helsinki - The Exhibition of Discoveries