Iso-Syöte tähtää ympärivuotiseksi

Runsas lumi houkutteli Iso-Syötteelle entistä enemmän hiihtolomalaisia.


Iso-Syötteen mukaan vuosi 2020 on merkityksellinen hiihtokeskukselle monessa mielessä. Uusi ski-in Kide Hotelli avattiin marraskuussa 2019 ja isoin sesonki, hiihtolomat ovat nyt ohi. Tulossa ovat vielä pääsiäisen lomalaiset, ja sen jälkeen alkaa kesään valmistautuminen. Iso-Syöte ja Kide Hotelli ovat auki ensimmäistä kesää ja toivovat retkeilijöiden, maastopyöräilijöiden ja vaeltajien löytävän alueelle kesän mittaan. 

-Alue on uudistunut pikkuhiljaa. Kide Hotellin rakennus lähti tarpeesta saada lisää majoitusta hiihtokeskuksen tuntumaan. Hiihtokeskuksen kävijämäärä on ollut hyvässä kasvussa viime vuosina. Vaikka Lapin kohteet vetävät paljon ihmisiä etelästä, moni arvostaa luonnonläheisyyttä, suojeltua kansallispuistoa ja palveluiden läheisyyttä joka Syötteeltä löytyy, hiihtokeskus kertoi tiedotteessaan 10. maaliskuuta 2020. 

Hiihtokeskuksen mukaan pitkän ajan visio on saada alue vahvemmin ympärivuotisen matkailun kohteeksi. Lähiruokaa tarjoileva ravintola LumiTuba toimii Kide Hotellin ravintolana. 

-Trendikäs ekohenkinen ravintolakonsepti on lähtöisin Oulusta, jossa Tuba on saavuttanut jo paikkansa Oulun ykkösravintoloiden rivissä. Aktiivisen matkailijan Kide Hotelli ja ravintola Tuba muodostavat ajan hermolla elävän kokonaisuuden, jolla halutaan houkutella uusia matkailijoita alueelle. Konseptilla pystytään erottautumaan suurista hotelliketjuista, ja hotellin sekä ravintolan henki välittyy vierailijalle.

Olokoti toi KuuruTunturilaakso-nimeä kantavia luksus-sviittejä alueelle. Neljän sviitin lasikatoista voi ihailla talvista tähtitaivasta tai revontulia.

Luminen talvi toi enemmän hiihtolomalaisia 

Lumeton talvi on ollut otsikoissa, mutta se ei ole näkynyt Iso-Syötteellä. Syöte on lumivarma kohde, ja tänä vuonna runsaasta lumesta on saatu nauttia koko talven ajan. Luonnonlunta on mitattu olleen lähes 1,5 metrin verran, joka on tavanomaisen paljon. Viesti kantautui Etelä-Suomen asukkaiden korviin ja hiihtolomaviikon 8 kävijämäärät kasvoivat viime vuodesta 21 prosenttia. Etelän lumeton talvi sai matkailijat liikkeelle. Viikolla 10 kasvua tuli 22 prosenttia viime vuoteen verrattuna.

Hiihtokeskus odottaa vilkasta kesää

Kesä 2020 on historiallinen Iso-Syötteelle. Hotelli on auki ensimmäistä kesää ja kesän matkailulle nähdään valtavasti uusia mahdollisuuksia. Syötteen kansallispuiston maastopyöräilyreitit ovat olleet kovassa nosteessa viime vuosina ja moni pitääkin niitä maan parhaina maastoina. Isoja kilpailuja, kuten Syöte MTB järjestetään alueella tulevana kesänä.

Lisäksi uusi Bike Park avataan juhannuksena 2020. Bike Park on alamäkipyöräilyä, jossa mennään kevyillä Enduro-pyörillä eri tasoisia ratoja. Radalla on erilaisia temppuja ja esteitä sekä vauhdikkaita kurveja. Alamäkipyöräily on kasvattanut suosiotaan viime vuosina, ja Enduro-pyörät ovat ketterä vaihtoehto raskaampien maastopyörien rinnalle. Hiihtohissit kuljettavat pyöräilijät ylös rinnettä. 

Iso-Syötteen Bike Park on suunniteltu kaikentasoisille pyöräilijöille ja yrittäjäperhe toivookin, että ihan tavalliset Matti ja Maija Meikäläiset tulisivat kokeilemaan rataa. Hurjapää ei tarvitse olla, mutta vauhtia kaipaaville löytyy omat haastavammat reittinsä.
Mitä Yrittäjä ja toimitusjohtaja Jorma Terentjeff odottaa kesältä?

- Syöte vahvistaa entisestään mainettaan pyöräilyn mekkana. Tätä kehitystä tukemaan olemme investoineet Bike Parkkiin. Syöte on upea paikka myös kesällä, kannattaa tulla käymään, Jorma toteaa.

Kuvat: Hiihtokeskus Iso-Syöte

Marraskuussa 2019 avattu Kide Hotelli toi Iso-Syötteelle uutta korkeatasoista majoituskapasiteettia.

Kide Hotellin huoneissa on myös pieni keittiö.

Kide Hotellin hyvin varustettu kuntosali.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Beirut-elokuva avaa Libanonin lähihistoriaa

Tiepolo and the Nazis: unexpected story behind one painting

Tiepolo in Helsinki - The Exhibition of Discoveries