Miami, aurinkoa ja art decoa

Majapaikkani, the National Hotel, oli hieno art deco -tyylin rakennus, joka oli rakennettu ennen toista maailmansotaa.


Kolmas matkani Yhdysvaltoihin suuntautui Floridaan. Kansainvälinen yritys, jossa työskentelen, järjesti muutaman päivän kestävän toimialajohdon kokouksen Miamissa South Beachin alueella.

Matkustin Floridaan New Yorkin kautta, jossa Kennedyn lentokentällä oli melko kiireinen koneen vaihto. Suoria lentoja Suomesta Floridaan ei tuolloin ollut, koska oli marraskuu.

Paikka oli mitä upein, koska South Beachin alueella on hienot hiekkarannat ja komeita art deco -tyylisiä hotelleja ja muita rakennuksia. Alue on Miamia parhaimmillaan.

Majapaikkani, the National Hotel, oli niin ikään hieno art deco -tyylin rakennus, joka oli rakennettu ennen toista maailmansotaa. Kokouksemme järjestettiin Nationalissa, joten sain nauttia vanhan ikonisen rakennuksen hienosta tunnelmasta useiden päivien ajan.

Kokousten lomassa minulle jäi onneksi jonkin verran aikaa kävelyretkille hotellin läheisyydessä. Yhtenä päivänä vietin pari tuntia meren rannalla, jossa Floridan aurinko lämmitti marraskuussakin mukavasti. Merivesi oli mukavan lämmintä uimiseen.

Lyhyen kävelymatkan päässä hotellilta oli Ocean Drive -katu, jota reunustavat Miamin ikonisimmat hotelli- ja ravintolarakennukset, joista useimmat ovat selkeästi art deco -tyylisiä ja pastellisävyisiä.

Hotellimme vieressä oli toinen kuuluisa art deco -tyylin hotelli, Delano, jossa nähdään usein vieraana Madonnan kaltaisia kansainvälisiä kuuluisuuksia. Vaikka en majoittunut Delagossa, poikkesin siellä muutaman kerran. Ala-aulassa ja allasalueella vallitsi unenomainen tunnelma, jota korostivat rauhallinen musiikki ja harsomaisten kankaiden käyttö sisustuksessa. Tuntui kuin olisin siirtynyt unen maailmaan.

Kokousten lomassa ja iltaisin pidin kuntoa yllä National-hotellin hyvässä pitkässä ulkouima-altaassa. Hotelli ja sen hieno allasalue on nähty myös joidenkin kuuluisien elokuvien kulissina. Allasalue esiintyi muun muassa Harrison Fordin ja Kristen Scott Thomasin tähdittämässä elokuvassa Random Hearts, Oikukkaat sydämet, vuodelta 1999. Huomasin tutun maiseman yllättäen katsoessani elokuvaa kotona televisiosta.

Teksti: Lapintiira
Kuvat: Expedia ellei muuta mainittu

Paikka oli mitä upein, koska South Beachin alueella on hienot hiekkarannat ja komeita art deco -tyylisiä hotelleja ja muita rakennuksia.

National-hotellin allasalue esiintyi muun muassa Harrison Fordin ja Kristen Scott Thomasin tähdittämässä elokuvassa Random Hearts, Oikukkaat sydämet, vuodelta 1999.

National-hotellin julkisivu on jyhkeä.

Kokousten lomassa ja iltaisin pidin kuntoa yllä National-hotellin hyvässä pitkässä ulkouima-altaassa.

Yhtenä päivänä vietin pari tuntia meren rannalla, jossa Floridan aurinko lämmitti marraskuussakin mukavasti. Merivesi oli mukavan lämmintä. Tilaa olis niin rannalla kuin meressäkin.

Hotellimme vieressä oli toinen kuuluisa art deco -tyylin hotelli, Delano, jossa nähdään usein vieraana Madonnan kaltaisia kansainvälisiä kuuluisuuksia. Kuva: Delano.

Ocean Drive -katu, jota reunustavat Miamin ikonisimmat hotelli- ja ravintolarakennukset, joista useimmat ovat selkeästi art deco -tyylisiä ja pastellisävyisiä.

Ocean Drive iltavalaistuksessa.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Beirut-elokuva avaa Libanonin lähihistoriaa

Tiepolo and the Nazis: unexpected story behind one painting

Tiepolo in Helsinki - The Exhibition of Discoveries