Tibet lentää Kiinan Jinanista Suomeen

Suomen ja Kiinan väliset suorat lentoyhteydet lisääntyvät, kun ensimmäinen kiinalainen lentoyhtiö Tibet Airlines aloittaa lennot Kiinan Jinanista Suomeen 8. huhtikuuta 2019.  


Suomen ja Kiinan väliset suorat lentoyhteydet lisääntyvät, kun ensimmäinen kiinalainen lentoyhtiö Tibet Airlines aloittaa lennot Kiinan Jinanista Suomeen 8. huhtikuuta 2019.  

Finavian mukaan Helsinki-Vantaan lentoaseman erinomainen maantieteellinen sijainti Pohjois-Euroopan ja Aasian välillä on houkutteleva kiinalaisille matkailijoille.
Tibet Airlinesin uusi reitti tuo jälleen uuden kiinalaiskaupungin, Jinanin, suomalaisten ulottuville ja vastaavasti mahdollistaa uusien kiinalaismatkustajien yhteyden Suomeen ja edelleen muuhun Eurooppaan. Lentoyhteyksien määrällä mitattuna Helsinki-Vantaa on ylivoimaisesti Pohjois-Euroopan paras lentoasema. Helsinki-Vantaalta lennetään ensi kesänä 44 lentoa pelkästään Kiinaan viikoittain. Vuonna 2018 Kiinan lentoreiteillä matkusti 835000 matkustajaa, joten uuden reitin merkitys on Suomelle ja Finavialle tärkeä.

 – Tibet Airlinesin ja Jinanin uusi reitti Suomeen vahvistaa Helsinki-Vantaan lentoaseman asemaa Aasian-liikenteen merkittävänä solmukohtana. Se yhdistää Shandongin alueen Kiinasta suoraan Suomeen ja toivotammekin Tibet Airlinesin erittäin lämpimästi tervetulleeksi Helsinki-Vantaalle, sanoo Finavian reittikehityksestä ja Helsinki-Vantaan lentoasemasta vastaava johtaja Joni Sundelin Finavian tiedotteessa 8. tammikuuta.

Lentoreitin on suunniteltu alkavan huhtikuun alkupuolella ja sitä lennetään Airbusin A330-laajarunkokoneilla kahdesti viikossa maanantaisin ja torstaisin. Jinaniin voi lentää sekä business että economy luokissa. Jinan on noin 7 miljoonan asukkaan ja Shandongin maakunnan pääkaupunki Keltaisenjoen varrella Kiinassa. Tibet Airlines on ensimmäinen kiinalainen lentoyhtiö, jonka lentojen suunnitellaan alkavan Suomeen.
Kiinan reittivalikoima laajenee, vaihtomatkustuksen kasvu jatkuu
Finavia teki Jinanin reitin avaamiseksi yhteistyötä Vantaan kaupungin elinkeinopalveluiden ja Visit Finlandin kanssa.

- Uusi yhteys on tulos menestyksellisestä yhteistyöstä Jinanin ja Vantaan kaupunkien välillä. Suomalaisille yrityksille avautuu uusia businessmahdollisuuksia niin Jinanissa kuin 100 miljoonan asukkaan Shandongin maakunnassa. Samalla Aviapoliksen asema maamme nopeimmin kasvavana yritysalueena vahvistuu, iloitsee Vantaan kaupungin elinkeinojohtaja José Valanta.
 
– Tibet Airlinesin suoran reittiliikenteen aloittaminen Jinanista Helsinkiin on Visit Finlandin kannalta merkittävä lisäys Kiinasta Suomeen suuntautuvalle matkailulle. Jinanista – eikä myöskään Shandongin maakunnasta ylipäätään - ei ole ennen päässyt suoraan meille. Uusi reitti avaa myös suomalaisille matkailijoille uusia ulottuvuuksia Shandongissa, toteaa Paavo Virkkunen Visit Finlandista.

Helsinki-Vantaalta on kesäkaudella 2019 loistavat lentoyhteydet Kiinaan: Jinan, Peking, Shanghai, Xi’an, Chongqing, Guangzhou, Nanjing, Hongkong.

Finavian Helsinki-Vantaan lentoasema teki jo joulukuussa 2018 kaikkien aikojen matkustajaennätyksen: 20 miljoonaa matkustajaa. Helsinki-Vantaan matkustajamäärien kasvu on ollut huimaa, vielä 2017 ennakoitiin 20 miljoonan vuosittaisen matkustajan menevän rikki vuonna 2020. Vuonna 2018 päästiin jo lähemmäs 21 miljoonaa.
Kasvun siivittämänä Helsinki-Vantaalla on meneillään mittava lähes miljardin euron kehitysohjelma, jolla Finavia ja Helsinki-Vantaa valmistautuu palvelemaan jopa 30 miljoonaa vuosittaista matkustajaa. 

- Kasvun taustalla on kansainvälisen vaihtoliikenteen lisääntyminen. Vuonna 2018 vaihtomatkustus kasvoi 21 prosenttia. Samaan aikaan Suomi kiehtoo koko ajan enemmän ja enemmän matkakohteena. Lapissa on parhaillaan meneillään kaikkien aikojen vilkkain talvisesonki. Kiinalaismatkustajat ovat meille erittäin tärkeitä ja olemme panostaneet paljon kiinalaismatkustajien palveluihin ja asiakaskokemukseen Helsinki-Vantaalla, jotta ensihetket Suomessa olisivat mahdollisimman sujuvat, Joni Sundelin jatkaa.

Asiasta kertoi Finavia tiedotteessaan 8. tammikuuta.

Kuva: Finavia.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Beirut-elokuva avaa Libanonin lähihistoriaa

Libanon - lomaparatiisista taistelukentäksi

Stuttgartin Mercedes-museossa jo 13 miljoonaa kävijää