Kuopio Tanssii ja Soi julkisti esiintyjiä

Kuopio Tanssii ja Soi täyttää 50 vuotta. sen kunniaksi festivaalin historia on koottu värikkääksi, tarinoiden, historian ja kuvien täyttämäksi juhlakirjaksi. Kuvassa kirjan kuvitusta Carolyn Carlson Blue Lady vuodelta 1992.


Tunnettu saksalainen nykytanssiryhmä, Dresden Frankfurt Dance Company tekee ensivierailun Kuopio Tanssii ja Soi –festivaaleille tulevana kesänä. Festivaali järjestetään 12.18.6.2019.

Kuopio Tanssii ja Soi on julkaissut loputkin 50-juhlavuotensa pääohjelmasta. Tunnettu saksalainen nykytanssiryhmä, Dresden Frankfurt Dance Company saapuu Kuopioon triple bill -esityksen voimin. Ohjelmassa on teokset Postgenoma, High Breed ja Echoes From a Restless Soul. Taiteellinen johtaja Jacopo Godani tunnetaan energisestä ja voimakkaasta koreografisesta tyylistään. Godani on luonut teoksia useille ryhmille ympäri maailmaa, myös muun muassa Suomen Kansallisbaletille.

Lapset ja nuoret ovat vahvasti esillä juhlavuoden ohjelmassa. Suomen Kansallisoopperan ja -baletin Balettioppilaitos vierailee Kuopion Musiikkikeskuksella, ohjelmassa nähdään kooste nykytanssin ja klassisen baletin teoksista. 

Kulttuuriareenalla nähdään puolestaan poikien tanssileirin päätösteos Ju-Ju, jonka teemana on tänä vuonna väistyvän taiteellisen johtajan Jorma Uotisen kehollisuuden ja liikkeen tutkiminen. Kulttuuriareenalla järjestettävä Tanssioppilaitokset On Stage on jo perinteinen osa Kuopio Tanssii ja Soin ohjelmistoa. Vuodesta 2011 järjestetty ohjelma pitää sisällään hakemusten perusteella valittujen noin kahdenkymmenen tanssikoulujen ryhmien esityksiä. Kuopion Konservatorion tanssin perus -ja syventävien opintojen oppilaat puolestaan tuovat Kulttuuriareenalle omat koreografiansa, jotka ovat syntyneet kuluneen lukuvuoden aikana. 

Festivaalin koko pääohjelmaan voi tutustua festivaalimediassa: https://www.kuopiodancefestival.fi

Lipunmyynti on alkanut 2.1. www.lippu.fi ja Lippupisteen myymälöissä.
Kurssiohjelma julkaistaan tammikuun lopulla, myynti alkaa helmikuussa.


Kuopio Tanssii ja Soi kertoi asiasta tiedotteessaan 27.12.2018.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Beirut-elokuva avaa Libanonin lähihistoriaa

Tiepolo and the Nazis: unexpected story behind one painting

Tiepolo in Helsinki - The Exhibition of Discoveries