Matkahaut Lappiin kasvaneet

Kylmänä pakkasyönä Lapissa voi nähdä revontulia. © Visit Finland


Matkahaut Suomen Lappiin ovat kasvaneet matkahakupalvelu Momondon mukaan sydäntalvella vuoden takaiseen verrattuna.

-Pohjoisen Suomen talvimatkailusesonki lähti tänä vuonna hieman tavallista hitaammin käyntiin, kun kunnon lumipeitettä ei meinannut sataa vielä marraskuunkaan aikana. Nyt luminen pakkastalvi on kuitenkin alkanut pohjoisessa, ja Suomen Lappi on erittäin suosittu matkakohde talvella, kertoo momondo.fi:n edustaja Mikala Riis Bagger matkahakupalvelun tiedotteessa 21. joulukuuta 2018.

Saksasta Kittilään suuntautuvissa lentohakumäärissä on tapahtunut eniten nousua viime joululomakauteen verrattuna. Saksalainen lentoyhtiö Germania aloitti lennot Düsseldorfista Kittilään tammikuussa 2017, mikä osaltaan on varmasti vaikuttanut kiinnostuksen kasvuun. Niin ikään Sveitsistä tehtyjen lentohakujen määrä on kasvanut. Myös britit ovat Lapin seudun vakivierailijoita, ja Iso-Britanniasta Kittilään suuntautuvat lentohaut ovatkin lisääntyneet viime vuoteen verrattuna.

Kittilän lentokenttä sijaitsee hyvällä paikalla suosittujen kohteiden, kuten Levin ja Ylläksen, kannalta.

Hieman eteläisempi Lapin kaupunki Rovaniemi kuuluu pohjoisen suosituimpiin matkakohteisiin. Etenkin joulun aikaan kaupunki kiinnostaa – sijaitseehan sen läheisyydessä Napapiirillä joulupukin kylänä tunnettu Santa Park.

Eniten Rovaniemelle matkaamisesta ovat innostuneet espanjalaiset, jotka tekevät lentohakuja kaupunkiin kasvavissa määrin. Myös venäläisten ja ranskalaisten kiinnostus Rovaniemeä kohtaan on ollut kasvusuuntaista.

Vuoden takaiseen (2017-2018) joulusesonkiin verrattuna lentohaut Helsinkiin ovat lisääntyneet eniten Hongkongista ja Singaporesta. Kolmanneksi eniten ovat kasvaneet Kreikasta ja Yhdysvalloista Helsinkiin suuntautuvien lentohakujen määrä.
TOP 3 ENITEN KASVUA JOULUN 2018 LENTOHAUISSA VERRATTUNA JOULUSESONKIIN 2017:

Kittilään suuntautuvissa lentohauissa:
1. Saksa
2. Sveitsi
3. Iso-Britannia

Rovaniemelle suuntautuvissa lentohauissa:
1. Espanja
2. Venäjä
3. Ranska

Helsinkiin suuntautuvissa lentohauissa:
1. Hongkong
2. Singapore
3. Kreikka & Yhdysvallat
Tietoa vertailusta:
Vertailu perustuu KAYAKin kautta 1.1.2017–30.11.2017 ja 1.1.2018–30.11.2018 haettuihin meno-paluulentoihin, joiden matkustusajankohta on vuosien 2017 ja 2018 joulusesonkina väleillä 22.12.2017–7.1.2018 ja 21.12.2018–6.1.2019.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Beirut-elokuva avaa Libanonin lähihistoriaa

Tiepolo and the Nazis: unexpected story behind one painting

Tiepolo in Helsinki - The Exhibition of Discoveries