Fiskarsin pyöräreitit ehdolla vuoden retkikohteeksi

Vuonna 2016 avattu Fiskars Village Trail Center on Suomen ensimmäinen puhtaasti maastopyöräilyyn suunniteltu reittikokonaisuus.


Fiskars Village Trail Center on edennyt finaalivaiheeseen Vuoden Retkikohde 2019 kilpailussa. Tänä vuonna kilpailun teemana on maastopyöräilyreitit ja pyöräilyyn soveltuvat luontokohteet. 

Vuonna 2016 avattu Fiskars Village Trail Center on Suomen ensimmäinen puhtaasti maastopyöräilyyn suunniteltu reittikokonaisuus. Yli 60 kilometrin pituinen reittiverkosto on Fiskars Villagen mukaan ammattimaisesti rakennettu luontoarvoja kunnioittaen niin että reittejä löytyy runsaasti eri tasoisille pyöräilijöille, aloittelijoista kovakuntoisiin harrastajiin. Reittejä ylläpitää Flowriders ry. Hanke on saanut rahoitusta EU-leader maaseudun kehittämisrahastosta sekä tukea myös MLL Fiskarsilta ja Fiskars Oyj:ltä.

Vuoden retkikohde kilpailussa kisataan 5000 euron potista. Äänestäjillä on mahdollisuus esittää toiveita siitä, miten toivoo voittajan käyttävän rahat. 

- Olemme erittäin iloisia, että pyöräilijät ovat löytäneet tänne, ja pitävät reiteistä ja tapahtumistamme. Toivottavasti saamme runsaasti hyviä vinkkejä ja toiveita äänestäjilt, toteaa Flowriders ry:n Marko Halttunen Fiskars Villagen tiedotteessa.
Fiskars Villagen mukaan Trail Center on kehittynyt muutaman harrastajan villistä ideasta maastopyöräilyn ykköskohteeksi Suomessa. Reittien avaamisen jälkeen on vierailijoita ollut reiteillä monia tuhansia. 

Trail Center ja sen ympärillä oleva Fiskarsin Ruukki palveluineen muodostavatkin uniikin kohteen Suomessa. Kesäisin vuokraamosta- ja Bike Shopista saa vuokrattua laadukkaita maastopyöriä aikuisille sekä lapsille ja ostettua varaosia ja muita tarvikkeita pyöräilyyn. Keskuksessa on tarjolla myös monipuolista maastopyöräilyn kurssi- ja opastustoimintaa aloittelijoista harrastajiin. Lisäksi Flowriders ry järjestää Fiskarsissa paljon erilaisia tapahtumia ja kilpailuja, joka ovat herättäneet kiinnostusta ulkomaita myöden. 

- Jos äänestäjät vielä pohtivat mitä kohdetta äänestää, kannattaa vierailla 9.2. järjestettävässä Fat Bike Festivalissa, jossa luvassa kisailua ja hienoja luentoja sekä taatusti rentoa meininkiä, vinkkaa Halttunen.

Fiskars Village Trail Centerin pääyhteistyökumppanina jatkaa Canyon.

Fiskars Village kertoi asiasta tiedotteessaan 15. tammikuuta 2019.

Videot:

Trail center esittely : https://youtu.be/TZWE9iNM9hg

Bike expo 2018 tapahtuma: https://youtu.be/srP70LcSuOA

Fiskars Village esittely:
https://www.youtube.com/watch?v=Op8wvQcGkwM

Seuraavat tapahtumat :

Fiskars Village Fat Bike Festival 9.3.2019 klo 11 alkaen
https://www.facebook.com/events/818508345148379/

Fiskars Village Bike Expo 4.5.2019 10-18
https://www.facebook.com/events/987043148144953/


Yli 60 kilometrin pituinen reittiverkosto on Fiskars Villagen mukaan ammattimaisesti rakennettu luontoarvoja kunnioittaen niin että reittejä löytyy runsaasti eri tasoisille pyöräilijöille, aloittelijoista kovakuntoisiin harrastajiin.




Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Beirut-elokuva avaa Libanonin lähihistoriaa

Tiepolo and the Nazis: unexpected story behind one painting

Tiepolo in Helsinki - The Exhibition of Discoveries