Albania kiinnostaa suomalaisia


1800-luvun ottomaanitalojen koristama Gjirokasterin vanhakaupunki on Unescon maailmanperintökohde.


Suomalaisten matkailukartalla on uusi nousija: Albania. Nettimatkatoimisto ebookersilla Albanian-matkailu kasvoi 65 prosenttia tammi-syyskuussa 2018 edellisvuoden vastaavasta jaksosta.

Ebookersin viestintäpäällikön Claudia Parkerin mukaan Albania-trendiä on osattu odottaa, mutta kasvun vauhti yllättää.

“Albaniasta on matkailupiireissä puhuttu jo jonkin aikaa uutena Kroatiana. Meillä on ollut tiedossa, että ainutlaatuisia ja uusia kokemuksia etsivien matkailijoiden kartalla Albania on vahva vaihtoehto, mutta näin merkittävä liike aikaisemmin satunnaiseen kohdemaahan on yllätys”, sanoo Parker.

Toistaiseksi Albaniaan ei ole Suomesta edes suoria lentoja, vaan määränpäähän pääsemiseksi on lennettävä esimerkiksi Münchenin tai Istanbulin kautta. Välilaskuineen lentoaika on noin seitsemän tuntia. Vaihtoehtoisesti Albaniaan voi matkustaa kätevästi myös Kreikan Korfun kautta, jonne Helsingistä pääsee suoralla lennolla.

Mikä Albaniassa sitten viehättää? Parkerin mukaan Albanian merkittävin luonnonvara on sen ihmiset.

“Kysytpä keneltä vaan Albaniassa käyneeltä, niin ensimmäiseksi he kehuvat poikkeuksellisen ystävällisiä ihmisiä, jotka pitävät todella huolta matkailijasta”, sanoo Parker.

“Varmasti Albanian suhteellinen koskemattomuus myös viehättää. Albaniassa on mahdollista nähdä ja kokea ainutlaatuisia asioita”, Parker jatkaa.

Suomalaisten suosituimmat kohteet Albaniassa ovat pääkaupunki Tirana sekä sen välittömässä läheisyydessä oleva Prezë. Myös Välimeren rantakohteet Saranda ja Durrës kiinnostavat.

·      Lähde: ebookers, Suomalaisten lento- ja hotellipakettien varaukset Albaniaan, tammi-syyskuu 2017 ja 2018.

Albanian matkailutoimisto kertoi asiasta tiedotteessaan 13. Joulukuuta 2018.
 
***
Kolme kohdetta Albaniassa:
 
Gjirokasterin vanhakaupunki
1800-luvun ottomaanitalojen koristama Gjirokasterin vanhakaupunki on Unescon maailmanperintökohde. Suhteellisen koskematon ja kaunis sisämaan kohde on autenttista Albaniaa parhaimmillaan.

Valbonën kansallispuisto
Albanian suosituimmat vaelluskohteet ovat maan pohjoisreunalla Valbonën ympäristössä. Maisemiltaan Albania on vaikuttava: metsät, vuoristot, järvet ja rannat houkuttelevat vaeltamaan.
 
Tirana
Lämmin ilmasto tekee maan pääkaupungista kelvon matkakohteen kaikkina vuodenaikoina, ehkä ihan kuuminta kesää lukuun ottamatta. Iltaelämä on vilkasta ja äänekästä. 

Kuvat: Albanian matkailutoimisto.

Tiranan lämmin ilmasto tekee maan pääkaupungista kelvon matkakohteen kaikkina vuodenaikoina, ehkä ihan kuuminta kesää lukuun ottamatta. Iltaelämä on vilkasta ja äänekästä.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Beirut-elokuva avaa Libanonin lähihistoriaa

Tiepolo and the Nazis: unexpected story behind one painting

Tiepolo in Helsinki - The Exhibition of Discoveries