Sharja on erilainen aurinkokohde

Sharjassa perinteet ja nykyaika elävät sopusoinnussa. Kuvassa juhlavalaistu moskeija Al Noor.


Sharja on Yhdistyneiden arabiemiirikuntien kolmanneksi suurin emiraatti, joka tarjoaa matkailijalle elämyksiä laidasta laitaan. Sieltä löytyy historiallisia basaareja, offroad-seikkailuja, hienoja sukelluskohteita, kiehtovia museoita, ylellisiä hotelleja ja resorteja, huikeita makuelämyksiä sekä moderneja ostoskeskuksia.

Sharjan mukaan sen valtteina ovat historialliset ja kulttuuriset elämykset sekä ystävällinen paikallisväestö ja ympärivuotinen auringonpaiste. Emiraatin luonnolle ovat tunnusomaisia erämaat, jylhät vuoret ja kauniit hiekkarannat. Paikka on yhdistelmä uutta ja vanhaa, kun ylellisen lomakohteen vieressä saattaa olla basaari eli souk, jossa kauppaa käydään kuin satoja vuosia sitten.

Perhe-elämyksiä

Sharjan mukaan siellä on runsaasti koko perheelle sopivaa nähtävää ja koettavaa, eikä kahden tunnin aikaerokaan rasita. Lentoaika on kohtuulliset 6,5 tuntia.

Sharjan lapsiystävälliset valkoiset hiekkarannat tarjoavat vesipedoille urheilu-, snorklaus- ja sukellusmahdollisuuksia. Rannikolla on runsaasti erityylisiä hotelleja ja lomakeskuksia, joista on suora pääsy rannalle ja merelle. 

Sharjan uusin perheille sopiva suosikkikohde on Al Montazah Amusement and WaterPark - yhteensä 126 000 neliömetrin suuruinen teemapuisto, jossa on vauhdikkaita vesiliukumäkiä ja muita huvilaitteita. Puistossa on myös useita viheralueita, joissa on lapsille sopivia ja vaikeusasteeltaan vaihtelevia esteratoja.

Taustatietoa

Sharjan hotelleissa yöpyi vuonna 2017 yhteensä 1 776 000 vierasta, mikä oli 7 prosenttia edellisvuotta enemmän. Vieraista valtaosa eli 26 prosenttia oli eurooppalaisia matkailijoita.

Sharjan asukkaiden osuus Yhdistyneiden arabiemiirikuntien asukasluvusta on 19 prosenttia.

Sharja on vain puolen tunnin ajomatkan päässä Dubain kansainväliseltälentoasemalta

Sharjan historia

Sharja tarkoittaa arabiaksi auringonnousua, ja sillä on yli 6 000-vuotinen historia. Ennen muinoin Sharja oli alueen rikkaimpia kaupunkeja ja Persianlahden alaosan tärkein satama aina 1800-luvun puoliväliin saakka. 1940-luvulle asti Sharjan pääelinkeinona oli kalastuksen ja kaupan lisäksi helmenkalastus. Sharjaan avautui alueen ensimmäinen kansainvälinen lentoasema vuonna 1932, ja vuonna 1971 Sharjasta tuli osa Yhdistyneitä arabiemiirikuntia.

Sharjan matkailutoimisto kertoi asiasta tiedotteessaan 10. tammikuuta 2019.

Sharjan valtteja ovat muun muassa ympärivuotinen aurinko ja lapsiystävälliset hiekkarannat.

Sharjassa on myös korkeita pilvenpiirtäjiä.

Sharja loistaa iltavalaistuksessa.

Sharjan keskusbasaari.

Sharja tarjoaa hyvät puitteet myös aktiivilomalle, koska siellä on muun muassa loistavat sukellusvedet.

Khaled-laguuni.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Beirut-elokuva avaa Libanonin lähihistoriaa

Tiepolo and the Nazis: unexpected story behind one painting

Tiepolo in Helsinki - The Exhibition of Discoveries