Norwich vetää Teemu Pukki –faneja

Englantilaisen valioliigajoukkue Norwich Cityn suomalainen tähtihyökkääjä Teemu Pukki (vas.) houkuttelee suomalaisia matkustamaan Norwichiin.


Englantilaisen valioliigajoukkue Norwich Cityn suomalainen tähtihyökkääjä Teemu Pukki houkuttelee suomalaisia matkustamaan Norwichiin. Tämä ilmenee nettimatkatoimisto ebookersin kautta tehdyistä Norwichin hotellivarauksista, jotka ovat kasvaneet 150 prosenttia vuotta aikaisempaan verrattuna*.

-Pukki-party elää ja voi hyvin. Vaikuttaa siltä, että Norwichin nousu Valioliigaan heijastuu suomalaisten matkailuun. Yhä useampi jalkapallofani on menossa tänä vuonna tutustumaan Pukin uuteen kotikaupunkiin, sanoi Claudia Parker, ebookersin viestintäpäällikkö yhtiön tiedotteessa 14. marraskuuta 2019.


Norwichissa suomalaisfanit ovat jo tuttu näky. Heidät tuntee hyvin Holiday InnNorwich City -hotellin johtaja Bill Heath. Heathin luotsaama hotelli sijaitsee aivan Norwich Cityn kotistadionin Carrow Roadin kyljessä.


-Suomalaisia Pukki-faneja riittää meidän asiakkaissa käytännössä jokaiseen kotimatsiin. He suhtautuvat erittäin intohimoisesti jalkapalloon ja kyselevät yleensä jo etukäteen huoneitamme, joista on ikkunanäkymä stadionille. Niin he sanovat voivansa virittäytyä tunnelmaansanoo Heath.


Heathin mukaan suomalaiset Norwich-fanit otetaan kaupungissa vastaan erityisen lämpimästi, koska Pukilla oli iso rooli viime kaudella, kun joukkue nousi ykkösdivisioonasta Valioliigaan. Pukki on jatkanut yleisön huudattamista maaleillaan myös tällä kaudella.


-Teemu Pukki on Norwichissa kaikkien tuntema pelaaja, jota arvostetaan ja josta pidetään niin kentällä kuin kentän ulkopuolella. Norwich City -paitaan pukeutuneet suomalaisfanit otetaan täällä vastaan avosylin, sanoo Heath.

Norwich on Englannin parhaiten säilynyt keskiaikainen kaupunki, joka sijaitsee hallintopiiri Norfolkin kreivikunnassa Itä-Englannissa. Lontooseen on matkaa noin 160 kilometriä. Halki vuosisatojen, keskiajalta teolliseen vallankumoukseen, Norwich oli Englannin toiseksi suurin kaupunki. Nyt se on pieni, mutta kulttuuriltaan rikas mukulakivikaupunki. Hotellijohtaja Heathin mukaan Norwich tarjoaa myös koko maan mittakaavassa erinomaiset puitteet shoppailuun.

-Pubikierros, futismatsi ja kävelykierros keskiaikaisen kaupungin markkinoilla, siinä on pitkän viikonlopun menestysresepti Norwichissa, sanoo Heath.


Fanimatkailuun ei törmätä ebookersilla ensimmäistä kertaa. Helmikuussa 2018 ebookers kertoi, kuinka Chicagon suomalaisen koripallotähden Lauri Markkasen perässä Chicagoon matkustaneet fanit ilmaantuivat matkailutilastoihin. Markkasen pukeutuminen maailman kovatasoisimmassa koripalloliigassa Chicago Bullsin pelipaitaan lähes viisinkertaisti suomalaisturistien Chicagoon tekemien lentovarausten määrän ebookersilla.

*Tammi-syyskuu 2018 vs. tammi-syyskuu 2019.

Kuva: Norwich City

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Beirut-elokuva avaa Libanonin lähihistoriaa

Tiepolo and the Nazis: unexpected story behind one painting

Tiepolo in Helsinki - The Exhibition of Discoveries