Ruby Hotelsista neljännes Otton perheelle

Ruby Lissi –hotellin baari.





Hampurilainen Otton perhe on hankkinut 25 prosentin osuuden Münchenissä pääkonttoriaan pitävästä Ruby Hotels -hotelliketjusta. Kauppa toteutettiin osana oman pääoman lisäämistä. Kaupan osapuolet kertoivat asiasta tiedotteessa 19. marraskuuta 2019.


Vuonna 2013 perustetulla Ruby Hotels -ketjulla on tällä hetkellä seitsemän hotellia. Perusteilla on lisäksi kymmenen uutta hotellia, mukaan lukien ketjun ensimmäinen Pohjoismaiden-hotelli, joka avautuu Helsingin keskustaan vuonna 2021. Ruby-hotellien toiminta perustuu "Lean Luxury" -konseptiin. Karsimalla kaiken turhan Ruby voi tarjota täydellistä sijaintia sekä laadukkaasti kalustettuja ja kauniisti suunniteltuja huoneita kohtuuhintaan.

- ECE-konserni on jo nyt yksi Saksan, Itävallan ja Sveitsin kolmesta suurimmasta hotellikehittäjästä. Ruby Hotelsin kokemus hotelliliiketoiminnasta ja oma kokemuksemme hotellikehittämisestä tarjoavat yhdessä erinomaiset edellytykset sijoitustoimintamme vahvistamiseen, sanoo Otton perheen omistaman ECE-konsernin toimitusjohtaja Alexander Otto.

ECE hallinnoi 195 kauppakeskuksen toimintaa 11 maassa ja on toteuttanut tai suunnitellut yli 3 100 hotellihuonetta, yli 2 900 asuinhuoneistoa ja huomattavasti logistiikkatiloja.

- Kumppanuuden myötä Ruby pääsee hyödyntämään ECE-konsernin kehitysosaamista ja yleiseurooppalaista verkostoa. Joustavat huonesuunnittelukonseptit ja monikäyttöisyyteen perustuva rakennussuunnittelu tarjoavat merkittäviä mahdollisuuksia keskusta-alueiden toimitilojen laajentamiseen tai niiden käyttötarkoituksen muuttamiseen, toteaa Ruby Hotelsin toimitusjohtaja Michael Struck.

ECE on esimerkiksi onnistunut saamaan Ruby Hotelsille vuokrasopimuksen entisistä toimistotiloista, jotka sijaitsevat düsseldorfilaisessa Kö Galerie -kauppakeskuksessa. ECE suunnittelee myös Marriott-ketjulle kongressihotelli- ja long stay -konseptia Hampurin HafenCity-alueelle.


Ruby

Müncheniläisen Ruby Hotels -hotelliketjun ovat perustaneet toimitusjohtaja Michael Struck, sijoittaja Michael Hehn ja Soravia Group, ja se on Lean Luxury -filosofian uranuurtaja. Rubyn pelkistetty organisaatiorakenne ja olennaiseen keskittyminen mahdollistavat modernin ja saavutettavan luksuksen tarjoamisen tyyli- ja kustannustietoisille nykyasiakkaille. Vuonna 2013 perustetulla hotelliketjulla on jo seitsemän Ruby-hotellia, ja Eurooppaan on rakenteilla tai suunnitteilla vielä kymmenen hotellia lisää. Ruby laajentuu myös Aasiassa vuonna 2018 perustetun Ruby Asia  yhteisyrityksen avulla. Ruby on niin ikään perustanut Müncheniin ja Hampuriin täysin varustellut ja luovuutta ruokkivat Ruby Works -yhteistyötilat, jotka tarjoavat pääsyn inspiroivaan toimistoyhteisöön. Rubyn laajentumista tukevat taloudellisesti vahvat yhteistyökumppanit: itävaltalainen Soravia Group, sijoittaja Michael Hehn, Ocean Link -pääomasijoitusyhtiö, saksalainen Franger Investment -perheyhtiö sekä Michael Struck.
www.ruby-hotels.com

ECE

ECE kehittää ja manageroi kauppakeskuksia sekä toteuttaa suuria kiinteistöhankkeita, kuten pääkonttoreita, toimistotorneja, teollisuuskiinteistöjä, logistiikkakeskuksia, hotelleja ja kaupunkialueita. ECE manageroi 195:tä kauppakeskusta 11 maassa, joten se yksi alan johtavista eurooppalaisista yhtiöistä. ECE:n manageroimien kauppakeskusten arvo on tällä hetkellä 32,3 miljardia euroa. Keskuksissa vierailee päivittäin noin 4,1 miljoonaa asiakasta, ja niissä on noin 20 000 vuokralaista sekä noin 7 miljoonaa neliömetriä liiketilaa. Keskusten vuosimyynti on noin 22,3 miljardia euroa. Lisäksi ECE on toteuttanut tai suunnitellut noin 1,2 miljoonaa neliömetriä toimistotilaa, 1,7 miljoonaa neliömetriä varastotilaa, 3 100 hotellihuonetta ja yli 2 900 asuinhuoneistoa. Yrityksen perusti postimyyntipioneeri Werner Otto (1909-2011) vuonna 1965, ja se on yhä Otton perheen omistuksessa. Yritystä on johtanut vuodesta 2000 lähtien Werner Otton poika Alexander Otto. Perheyrityksenä ECE panostaa pitkäaikaisiin kumppanuuksiin, kestävään liiketoimintaan, henkilöstölähtöiseen työympäristöön ja vahvaan sosiaaliseen vastuuseen.
www.ece.com

Ruby Lilly –hotellin baari.

Ruby Lilly –hotellin huone Münchenissä.

Ruby Lotti –hotellin huone Hampurissa.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Beirut-elokuva avaa Libanonin lähihistoriaa

Tiepolo and the Nazis: unexpected story behind one painting

Tiepolo in Helsinki - The Exhibition of Discoveries