Nokan mukaan viikottain vaihtuva
lounasmenu tarjoaa kattavan läpileikkauksen ravintolan makumaailmaan,
jossa maistuu eettiset ja kestävät valinnat. Lounastarjonta nojaa Nokan
ruokafilosofiaan, joka koostuu kolmesta elementistä: kotimaisuus, puhtaat
raaka-aineet ja ekologisuus. Kasvisten ohella lounaskattauksessa roolia
ottavat esimerkiksi riista, poro ja karitsa sekä kaloista hauki, lahna,
särki ja silakka.
– Lounasruokailu lisääntyy
jatkuvasti, ja kuluttajia kiinnostavat entistä enemmän ruoan alkuperä ja
vastuullisuustekijät. Haluamme tuoda lounasmarkkinaan maistuvan ja
kestävän vaihtoehdon, joka korostaa kotimaisten raaka-aineiden parhaita
puolia kuormittaen ympäristöä mahdollisimman vähän, kertoo Nokan
keittiöpäällikkö Ari Ruoho ravintolan
tiedotteessa 8. tammikuuta 2020.
Lounaalla tarjoillaan kaksi
alkuruokaa, kolme pääruokaa ja kaksi jälkiruokaa. Ensimmäinen lounasmenu
on tarjolla 8.–10.1.2020.
– Tuolloin lounastaja voi valita alkuun maa-artisokkakeittoa
silakanmädillä tai ilmakuivattua mangalitzapossunkylkeä kuusenkerkällä,
pääruoaksi haukikalapuikkoja ahvenmätimajoneesilla, peurawallenbergiä
puolukalla tai mangalitzapossunveripalttua puikulaperunoilla sekä
jälkiruoaksi mustaherukkaleivosta tai Nokan jäätelöä, Ruoho luettelee.
Lähiruoka on
ympäristöteko
Lähiraaka-aineita ja puhtaita
makuja korostava Nokka kertoo tehneensä jo 17 vuotta työtä vastuullisen
syömisen puolesta. Kestävää kalastusta ja metsästystä peräänkuuluttava
ravintola on edelläkävijä ympäristöä kunnioittavissa raaka-ainevalinnoissa
sekä hiilijalanjäljen ja ruokahävikin minimoimisessa.
- Esimerkiksi silakka on
valitettavan aliarvostettu raaka-aine, vaikkakin oikein valmistettuna se
on erittäin maukas. Silakan syöminen kerran viikossa on myös
ympäristöteko, jolla voimme neutraloida päästöjämme, Ruoho painottaa.
Nokan kumppaneiksi valikoituvat
vain parhaimmat ja raaka-aineiden laatu taataan VIP-tuottajaohjelman
myötä. Nokkaa 10 vuotta luotsannut Ruoho on itsekin aktiivinen metsästäjä
ja kalastaja, jonka saaliit sorsasta rusakkoon, kauriista hirveen
päätyvät asiakkaiden lautasille.
- Nokka on ollut minulle sydämen
asia ja elämäntyö jo vuosia. Uusi vuosi onkin hyvä aloittaa
julkistamalla, että perustin ravintola-alan pioneeri NoHo Partnersin
kanssa yhteisyrityksen, jonka myötä operoimme jatkossa yhdessä Nokkaa.
Yhteisvoimin kehitämme suomalaista ruokakulttuuria vastuullisempaan
suuntaan ja teemme sitä tunnetuksi myös maailmalla, Ruoho iloitsee.
Lounas on tarjolla ke–pe klo 11.30–15.00. 2 ruokalajia 29 euroa, 3
ruokalajia 36 euroa. Nokan viikottain
vaihtuvaan lounasmenuun voi tutustua täällä.
Vuoden alun kunniaksi myös Nokan
à la carte -lista sekä menukokonaisuudet Menu 1°20 ja kasvismenu Green 1°20
uudistuivat. Molemmat menut on saatavilla myös lounasaikaan. Uuteen
tarjontaan voi tutustua täällä.
|
Hauella on vahva jalansija Nokan
tarjonnassa. Kuva: Rasmus Tikkanen.
|
|
Peuran sydän on yksi Nokan
vaihtuvassa lounasmenussa esiintyvistä raaka-aineista. Kuva: Rasmus Tikkanen.
|
|
Tammikuun alun lounasmenu piti
sisällään muun muassa haukikalapuikkoja ahvenmätimajoneesilla. Kuva: Rasmus
Tikkanen.
|
|
Kommentit
Lähetä kommentti